Avustralya'da yüzlerce kişi yeniden açılan ünlü Bondi Plajı'na akın etti

Öte yandan sahilde toplanmak ve güneşlenmek hala yasak

(Peter Parks / AFP)

Avustralya koronavirüs kısıtlamalarını hafifletmek için ilk adımları attı. Sidney'deki yüzlerce kişi, bugün şehrin ünlü Bondi Plajı'ndaki dalgalara koştu.

Yerel saatle bu sabah 7’de açılacağı duyurulan plajda birçok sörfçü korkulukları aşarak erkenden suya girdi. Polis, 5 hafta önce sosyal mesafe emirlerine uymayanlar nedeniyle bölgeyi kapatmıştı.

AFP’ye konuşan yüzücülerden Diane Delaurens, “Bir haftadır heyecan içindeyim. 7.30’da burdaydım. Süperdi, kesinllikle heyecan vericiydi” dedi.

Oğluyla birlikte sörf yapmaya gelen John Minto ise suya dönmenin harika olduğunu söyledi ve ekledi:

Su, sörf için mükemmel değildi ama bugün kimsenin şikayet etmeye hakkı yok.

Çok sayıda kişinin denize girmesine rağmen kumsal büyük ölçüde boştu. Sudan çıkan kişileri “yüz ve git” yazılı işaretler karşıladı. Çünkü sahilde toplanmak ve güneşlenmek hala yasak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bondi'nin ve birkaç komşu plajın yeniden açılması, Avustralya eyaletlerinin birkaçının kamusal alandaki toplanmalara yönelik kısıtlamaları yavaş yavaş gevşetmeye başlamasının ardından geldi. Gevşetmelere ülke çapında teyitli koronavirüs vaka sayısındaki artışın azalmasıyla karar verildi.

 

9710b4fdaee03f56f1c50e517d4b9b702cdca24e.jpg
(Peter Parks / AFP)​​​​​​​

 

Yeni Güney Galler bugün, Queensland, Batı Avustralya ve Kuzey Bölgesi'nin sosyal mesafe önlemlerini hafifletmek için attığı diğer adımları da takip edeceğine dair sinyal verdi.

Eyalet yöneticisi Gladys Berejiklian, söz konusu hafifletmelerle ilgili, “Lütfen lütfen bu sorumluluğu yerine getirin. Biz bunu sorumlu biçimde yapabileceğine dair herkese güveniyoruz. Risk almayın” dedi ve ekledi:

Vaka sayılarının aniden arttığını görmek istemiyoruz.

Berejiklian ayrıca, okulların ve bazı dükkanların yeniden açılmasını da içeren aktivitelerin enfeksiyon oranlarında artışa yol açabileceğini ancak sağlık sisteminin bununla başa çıkmaya hazır olduğunu ifade etti.

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU