Sağlık çalışanlarının çocukları, anne ve babalarına 196 yıllık mesajla destek verdi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında sağlık çalışanı ebeveynlerinden uzakta olmak zorunda kalan yüzlerce çocuk, anne ve babalarına Beethoven ve Schiller’in eserleriyle seslendi

Kardeş olun ey insanlar,
Bunu ister Tanrımız.
Bu dünyada her şey geçer,
Yalnız sana dost kalır.
İnsanlığa doğruluğa,
Göğsünü aç korkma sakın.
Hür doğmuştur insanoğlu,
Hür yaşamak hakkıdır.


Tarihin en büyük müzisyenlerden Ludwig van Beethoven, 1822-1824 yılları arasında bestelediği Dokuzuncu Senfonisi’nin 196 yıl sonra, bir virüs salgınında en ön safta mücadele edenlere ve onların çocuklarına umut olabileceğini çok büyük ihtimalle tahmin etmemişti. 

Beethoven’ın notaları bugün koronavirüse karşı mücadelede çocuklarını görmemeyi bile göze alan doktorlar için unutulmaz bir 23 Nisan hediyesine dönüştü. 

148 çocuk, Dokuzuncu Senfoni’nin sonunda kullanılan, Alman şair Friedrich Schiller’e ait “Neşeye Övgü” şiirinin Türkçeleştirilmiş dizelerini uzak kaldıkları anne ve babaları için söyledi. 

Türkiye Acil Tıp Derneği öncülüğünde kurulan 100. Yıl Umut Korosu’nun Orkestra Şefi, Murat Cem Orhan, projenin detaylarını Independent Türkçe’ye anlattı. 

Daha önce sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda “kötü günler geçsin sağlık çalışanlarına ücretsiz müzik dersi vereceğim” diyen Orhan’ın o dönemde iletişime geçtiği sağlık çalışanlarına ve daha fazlasına ulaşmak çok da zor olmadı. 

Orhan’ın “Yorulmak bilmeden canları pahasına gece gündüz emek veren sağlık çalışanı anne ve babalarımız için Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız 23 Nisan’ın 100. yılına özel sürpriz bir video hazırlıyoruz” diyerek başladığı videolu çağrısı bir anda onbinlerce takipçisi olan Facebook sayfalarında paylaşıldı. 

“Geri dönüşler şok edici oldu. Biz 30-40 video beklerken 148 video geldi” diyor Murat Cem Orhan. 

Yaklaşık 10 günde sıfırdan başlayan proje için Türkiye'nin 36 farklı ilinden 148 umut elçisi, evlerinde kendi imkanlarıyla çektikleri amatör kayıtları internet üzerinden paylaştılar. 

Kocaeli merkezli Polin Grup sponsorluğunda hayat bulan projenin altı kişilik ekibi de 72 saat içerisinde dijital düzenlemesini tamamladı. 

Müzisyenler Arda Serindağ, Ayça Sancakzade, Özcan Yılmaz, Burak Kayan, Burak Ayrancı ve Jülide Alpergin’in de destek verdiği projenin Orkestra Şefi Murat Cem Orhan, anlamlı geri dönüşleri ise şöyle anlattı: 

Ebeveynler her okuduğumda gözlerimi yaşartan mesajlar attılar. Bu dönemde düşünülmek ve destek görmek onları her şeye  rağmen çok mutlu ediyor sürekli bunu yineliyorlar.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU