Avengers: Endgame’de Kaptan Amerika’nın kendisiyle dövüştüğü sahnede gizlenmiş detay ortaya çıktı

Kaptan Amerika’nın 2012’nin Steve Rogers’ıyla yaptığı dövüş filmin öne çıkan anlarından biriydi

(Disney/Marvel)

Avengers: Endgame’deki “Zaman Yolculuğu Soygunu”, Marvel Sinematik Evreni’nin şüphesiz en etkileyici ve büyülü anlarından biri.

İzleyenlerin bam teline basan sahnelerin (Tony’nin babasıyla buluşması) yanı sıra eğlenceli sahnelerle (Nebula ve Rhodey’nin hiçbir şeyden habersiz Star-Lord’u gizlice gözetlemesi) Joe ve Anthony Russo hayran tatminini arşa çıkarıp izleyenleri koltuğa adeta bağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat bir sahne var ki, Marvel hayranlarının ayaklarını yere bastırdı; Kaptan Amerika’nın gençliğindeki haliyle dişe diş mücadelesi. Gelecekteki Kaptan’ın Tesseract taşını ele geçirip asansörden ayrılmak üzereyken bebek yüzlü Steve’le burun buruna geldiği sahne harika bir koreografi işi.

We Got This Covered’da yer alan habere göre Avengers: Endgame’in Kaptan vs Kaptan dövüşünde bir de önemli detay gizlenmiş.

Açıklamayı Avengers: Endgame’in dublör koordinatörü Sam Hargrave yaptı. Marvel filmlerinde 1. Evre’den bu yana görev alan Sam Hargrave hem Yenilmezler (The Avengers) hem de Kaptan Amerika: Kış Askeri’nde (The Winter Soldier) Kaptan Amerika’nın dublörlüğünü yapmıştı.

Avengers: Endgame’de Kaptan Amerika’nın dublörlüğünü yapan isimse Sam Hargrave’in kardeşi Dainel Hargrave oldu.

Ancak Kaptan Amerika’nın geçmişteki Kaptan Amerika’yla dövüş sahnesi, Sam Hargrave’e Kaptan Amerika kostümünü yeniden giyme şansı verdi. Böylece Endgame, Hargrave kardeşlere bir sahne paylaşma fırsatı sundu.

Sam Hargrave bu sahneyle ilgili şunları söyledi:

Kostümü yeniden giymemin sebebi buydu, bunu söyleyebilmek içindi. Marvel bu işte çok iyi ama çok fazla dijital yüz değiştirme örneği var ve Avengers: Endgame’de kozları paylaşanların aslında Hargrave kardeşler olduğu sahneler var. Bu işi yaptım çünkü böyle şeyler sonsuza dek kalır. Bunu çocuklarınıza, torunlarınıza anlatırsınız, ben ve kardeşimi bu filmde dublörlük yapmaya iten şey buydu.

 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU