31 ilde sessizlik hakim, cadde ve sokaklar boş kaldı

Kovid-19 önlemleri kapsamında 31 kentte sokağa çıkmak yasak. Sadece İçişleri Bakanlığı genelgesi ile istisna tutulan çalışanlar evlerinden çıkabiliyor

Yasak nedeniyle üsküdar meydan da bomboş kaldı / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

 Pazar gecesi 00.00’da sona erecek yasak nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı.   

 

kayseri aa.jpg
Fotoğraf: AA

 

Emniyet güçleri, kısıtlamanın başlamasının ardından kontrol noktaları oluşturdu. Trafiğe çıkan tüm araçlar durdurularak içerisindekilerin belgeleri inceleniyor.

 İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile yasağın kapsamı dışında bırakılanların yollarına devam etmesine izin veren polis yasağı ihlal edenlere ise ceza uyguluyor.  

 

ankara.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kısıtlamadan istisna tutulan fırıncılar gece boyunca yoğun mesailerine devam ederek sabah saatlerinden itibaren ekmek dağıtımına başladı. 

Bazı fırınlar telefonla sipariş alarak ekmekleri sahiplerine ulaştırmayı seçerken, bazı fırınlar ise sokak aralarında araçlarından ekmek sattı.

 

ankara1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Görevlendirilen toplu taşıma araçları yasağın kapsamı dışında kalanları işlerine taşıdı. Sabah mesaiye gidenleri taşıyan araçlar akşam iş çıkışı saatinde de hizmet verecek.

Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında geçen hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

65 yaş üstü ile 20 yaş altına ise sokağa çıkmak hafta içi de yasak.

 

Şanlıurfa- Yasaktan muaf tutulan tarım çiftçiler sabahın erken saatlerinde tarlarlalrında çalışmaya başladı.jpg
Şanlıurfa- Yasaktan muaf tutulan çiftçiler sabahın erken saatlerinde tarlarlarda çalışmaya başladı / Fotoğraf: AA

 

İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması, 20 Nisan Pazartesi saat 00.00'a kadar büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırlarında uygulanıyor. 

Kimler muaf 

Hafta sonunda ekmek üretiminin yapıldığı fırınlar, kamu-özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, PTT, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri açık olacak. Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Türk Kızılay, Vefa Sosyal Destek Birimleri'nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf tutulacak. k. 

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında açık olacak. 

 

Independent türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU