Fauci, Amerikalıların işe dönüş reçetesini açıkladı: Bağışıklık sertifikası

Geniş çaplı yapılması beklenen ve koronavirüse karşı bağışıklık sisteminin direncini gösteren antikor testlerinin bilhassa sağlık çalışanları açısından önemli olduğu belirtiliyor

(Reuters)

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline gelen ABD’de vaka sayısı yarım milyonu geçerken, şu ana dek 20 binden fazla kişi de yaşamını yitirdi.

Sağlık sistemini zorlayan salgınla mücadelede adı sıkça duyulan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün Direktörü Dr. Anthony Fauci, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, kişilerin koronavirüse karşı bağışıklığının olup olmadığını ortaya koyan antikor testleri pozitif çıkanlar için “bağışıklık sertifikaları” uygulamasının gündemde olduğunu söyledi.

“Bu uygulama, kimlerin savunmasız olup olmadığından emin olmak istediğimize dair üzerinde konuştuğumuz meselelerden biri” diyen Fauci, antikor testlerinin sağlık çalışanları ve salgınla savaşta ön cephede mücadele veren diğer kişiler için önemli olduğunu ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fauci, “Yapılan antikor testlerine göre bu kişilerin yeniden enfekte olma konusunda risk altında ya da savunmasız olup olmadıklarına dair stratejiler geliştirebiliriz. Bu, sağlık çalışanları için, ön cephede savaşanlar için önemli olabilir” dedi.

Antikor testlerinin bir hafta kadar zaman zarfında hazır olabileceğini ve çok büyük sayılarda yapılacağını kaydeden Fauci, şu an Kovid-19 hastalarına yapılan testlerle, antikor testlerinin paralel olarak gerçekleşeceğini söyledi.

Amerikalıların koronavirüse karşı antikor testinden geçip sonuçlarının pozitif çıktığını gösteren bağışıklık sertifikalarını taşımasının “mevcut şartlar altında makul bir seçenek olduğunu” ifade eden Fauci, bu meselenin Beyaz Saray’daki toplantılarda da görüşüldüğünü aktardı.

Bununla birlikte vatandaşların çalışma hayatına geri dönmesini sağlayabilecek gelişme hakkında değerlendirmelerde bulunurken ABD’nin işletmeler üzerindeki kısıtlamaları kaldırmasına dair kesin bir tarih vermeyen Fauci, “Bu kararların alınmasının uygunluğuna virüs karar verecek. Çok açık ve güçlü bir şekilde doğru yönde ilerlediğimizin bariz bir işaretini görmek istiyorum” dedi.

 

CNN

DAHA FAZLA HABER OKU