83 yaşında koronavirüsü yendi, bir oğlu öldü, diğeri yoğun bakımda

Kovid-19 salgınında bir oğlunu kaybeden, bir oğlu da yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 83 yaşındaki Ayşe Polat virüsü yenerek taburcu oldu. Türkiye’ye evde kalın diye seslenen Polat, çocuklarının sigara yüzünden hastalığı ağır geçirdiğini söyledi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında İstanbul'da 61 yaşındaki oğlu Kemal'i kaybeden, diğer oğlu İbrahim de 25 gündür yoğun bakımda olan 83 yaşındaki hipertansiyon hastası Ayşe Polat virüsü yendi. Polat, 20 gündür tedavi gördüğü Manavgat Devlet Hastanesi’nden taburcu edildi.

Kızı, torunları ve kardeşi tarafından alkışlarla ve sevinç gözyaşlarıyla karşılanan Polat, kendisine sarılmak isteyenlere, "Sarılmak da ağlamak da yok. Güçlü olacağız, bunun üstesinden birlikte geleceğiz" dedi.

Eşini 17 yıl önce zatürreden kaybeden 5 çocuk annesi Polat,  yaklaşık bir ay önce İstanbul'dayken oğlunun taksisiyle soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye gittiğini ve bir daha oğlunu göremediğini söyledi.

 

20200407_2_41777352_53740126.jpg
Fotoğraf: AA

 

Antalya'nın Akseki ilçesine vefat eden görümcesinin cenazesine geldiğini anlatan Polat, bir süre sonra iştah kaybı ve kusma şikayetiyle Akseki Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü aktardı.

Tahlillerin ardından evine gönderildiğini söyleyen Polat, kısa süre sonra oğlu Kemal'in ölüm haberini aldığını, evladının cenazesini beklerken eve ambulans geldiğini anlattı. Polat, "Kovid-19 test sonucum pozitif çıkınca ambulansla beni Manavgat'a götürdüler. 'Oğluma götürün beni' dedim ancak üç gün sonra kendime geldim" dedi.

"Sigaradan öldüler sebebi virüs oldu"

Hastanede doktorların kendisine çok iyi baktığını belirten Polat, şöyle konuştu:

Beni araba tuttu sandım, hasta olduğumu hiç düşünmedim. Üşüyordum, bir şey yiyemiyordum, kusasım geliyordu. 25 yıldır ciğerlerim çok kötüydü, günde iki sefer oksijen tüpüyle hava alıyordum. O süreçte nefes alamadım, hırıltı oluyordu. Bana çok emek verdiler, Allah bin kere razı olsun doktorlarımızdan. Nasıl hasta olduğumu hiç anlamadım.

Oğlum da terziydi, hiçbir şeyi yoktu, işine gider gelirdi, hiç yurt dışına çıkmadı ama torunum havalimanında çalışıyordu. Benim oğlum sigaradan öldü, sigara içiyorlardı, kalplerinde pil takılıydı. Sebebi virüs oldu. Sigara içenlerde virüs daha etkili oluyor.

Kaybettiği oğlunu çok özlediğini vurgulayan Polat, kızının evinden dışarı çıkmayacağını, torunlarına, yakınlarına kesinlikle sarılmayacağını ifade etti.

 

20200407_2_41777352_53740127.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

"Ben iki yiğit verdim, evde kalın Türkiyem"

Virüsü yendikten sonra kendisini çok iyi hissettiğini anlatan Polat, gözyaşlarıyla Türkiye’ye seslendi:

Bu virüsten kurtulmak için rica ediyorum Türkiyem evde kalın. Çok kötü bir hastalık. Öz evladımı Kemal'i bu virüsten kaybettim, diğer oğlum 25 gündür yoğun bakımda. Nefes alamıyorsun. Herkes dikkat etsin, evinden çıkmasın. Ben iki yiğit verdim, artık yiğitler ölmesin.
 

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU