Rangers'ta teknik direktör, oyuncular ve üst düzey yöneticilerin maaşı 3 ay ertelendi

İskoç ekibi Rangers, Kovid-19 salgını nedeniyle üst düzey yöneticiler, teknik heyet ve oyuncuların maaşlarının 3 ay süreyle ertelendiğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

İskoçya Birinci Futbol Ligi (Premiership) ekibi Rangers'ta teknik direktör Steven Gerrard, antrenörler, oyuncular ve üst düzey yöneticilerin maaşları 3 ay ödenmeyecek.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileriyle mücadele edildiği ve teknik ekip, oyuncular ile üst düzey yöneticilerin maaşlarının 3 ay ertelendiği duyuruldu.

 

 

Bu ertelemenin gönüllü olarak ve diğer kulüp çalışanlarının maaşlarının ödenmeye devam edilebilmesi için yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, maaş ertelenmesini gönüllü olarak kabul eden teknik ekip, oyuncu ve üst düzey çalışanlara teşekkür edildi.

Rangers Kulübü ayrıca, Kovid-19 salgınında özverili şekilde çalışan Ulusal Sağlık Merkezi (NHS) çalışanlarına teşekkür ederek, devletin belirlediği kurallara uyulması çağrısında bulundu. 

Açıklamada, Ranger kaptanı James Tavernier'in de görüşlerine yer verildi. 

Tavernier, şunları kaydetti:

Takım olarak, kulübün geleceğini güvence altına almak için elimizden geleni yapmak için birlikte çalışmak konusunda oldukça kararlıydık. Ayrıca personelimizin geçim kaynaklarını ve refahını da dşünmek zorundayız. Bu karar, oyuncular ve kıdemli personel için gerçekten kolay oldu. Artık kurumumuzun devamlılığını sürdürmek için Rangers ailesi olarak tek amaç uğrunda birlikte çalışma zamanı. Bugün Rangers kaptanı olmaktan gurur duydum.

Son maçını 8 Mart'ta Ross deplasmanında oynayan Rangers, 30 haftası geride kalan Premiership'te 67 puanla ikinci sırada bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU