İBB Başkanı İmamoğlu: 500 bin gıda kolisinin hazırlığını bitirdik, daha fazlası için meclisten yetki isteyeceğiz

Hafta sonu ikinci kez “Pandemi Kurulu”na davet edildiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “Bu tür krizlerden çıkışın tek anahtarı vardır; uzlaşabilmektir” dedi

Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: İBB Basın

İBB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayında açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünlerde herkesin bir seferberlik sürecinin parçası olduğunu söyledi.

İş kaybı yaşayan birçok vatandaşımızın gelir kaybı nedeniyle başvurduğu kurumlardan birinin de İBB olduğunu belirten İmamoğlu, “Pandemi süreci başladığından beri, 100 bini aşan sayıda insanımız İBB’ye başvuru yapıyor ve yardım talep ediyor. Demek ki bu, önümüzdeki günlerde daha da artacak. Bu manada, 374 milyon lira olan sosyal yardım bütçemizi, 775 milyon liraya çıkartma kararı aldık” dedi.

 

“Daha fazla bütçe için meclis üyelerinden yetki talep edeceğiz”

Yardım talep eden 9 bin 500 aileye bugünden itibaren yardımları göndermeye başlayacaklarını ve 500 bin gıda kolisinin de hazırlıklarını bitirdiklerini kaydeden İmamoğlu, daha üst seviyede bütçeye olacak ihtiyacı karşılamak için meclis üyelerinden yetki talep edeceklerini aktardı.

“Bütün bu yaşamsal konular, zorluklar, tedbirler devam ederken bir başka olayı hafta sonu yaşadık”diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

“İkinci kere davet edildiğimiz Pandemi Kurulu valimiz başkanlığında toplandı. Değerli bir toplantı oldu. 40’a yakın katılımcı vardı. İstanbul’un bütün mülki amirleri, yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vardı. Daha genişletilmeli. Örneğin; sendika temsilcilerinin de olması, çalışan dünyasının temsilcilerinin de olmasını valimize önereceğim. Bu, şeffaflık adına da değerli. Bu tür krizlerden çıkışın tek anahtarı vardır; uzlaşabilmek. Bu manada, bir araya gelmenin öneminin tekrar altını çiziyorum.”

 

“Bir günde 30 bin kitap satıldı”

Kurulun daha sıklıkla toplanması gerektiğini İstanbul Valisi’ne aktardığını belirten İmamoğlu, sokağa çıkma yasağının tekrar altını çizerek dile getirdiğini ifade etti.

Olağanüstü koşullarda tedbir almanın devletin görevi olduğunu kaydede İmamoğlu, “Biz bu süreçte İstanbul’un 3 noktasında önerilerimizi hem Sağlık Bakanlığı’na hem de ilgililere iletmiştik. Umarım dikkate alınır. Çünkü hem Yenikap’nın hem Maltepe’nin hem de Beylikdüzü Balık Hali’nin bu koşullara uygun mekanlar olabileceği yönünde öngörülerimiz var. Atatürk Havalimanı’nın da bu noktada stratejik olarak faydalı olacağını iletmiştik. İnşallah ihtiyacımız olmaz” diye konuştu.

Tanıtımını yaptığı belediyeye ait İstanbul Kitapçısı’nın büyük ilgi gördüğünü ifade eden İmamoğlu, 24 saatte 250 bin kişinin siteyi ziyaret ettiğini ve bir günde 30 bin adet kitabın satıldığını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU