İmamoğlu'ndan Erdoğan'a cevap: İBB, anayasanın öngördüğü şekliyle, devletin ta kendisidir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, dünyayı sarsan koronavirüs salgını sürecinde 100 bine yakın kişinin kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu açıkladı

Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: İBB Basın

Hayırsever vatandaşlardan gelen yardımlarla, İBB Kartal Lojistik Merkezi’nde hazırlanan kolileri yerinde inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul gibi 16 milyonluk bir kentte, en organize, en hassas, en vicdanlı davranacak kurumların başında İBB’nin geldiğini söyledi.

“Bugün cuma günü. Mübarek bir gündeyiz. Her birimiz, elbette birbirimiz için dua ediyoruz” diyen İmamoğlu, “Tüm inancımla şunu söyleyebilirim ki; -kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor- İBB, anayasanın öngördüğü şekliyle, devletin ta kendisidir. Devlet eliyle, insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına ihtiyacı da yoktur” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İnsanlara ulaştıracağımız yardımlar devam edecek”

Koronavirüs salgınının tüm dünya ile birlikte Türkiye ve İstanbul’u test ettiğini belirten İmamoğlu, dayanışma kolilerini hazırlayan İBB çalışanlarının 2 türlü çalışma yaptıklarını aktardı.

İBB’ye gelen tüm bağışların kolilendiğini kaydeden İmamoğlu şunları söyledi:

Yeni başvuran, bizden yardım isteyen vatandaşlarımızın sayısı, neredeyse 100 bine doğru koşuyor. Bu 100 binlerce insanın günübirlik işinden olması ve işsiz kalması en büyük etken. İBB olarak bize yapılan başvurular üzerinden insanlarımıza kolilerimizi hazırlayıp destek olmaya devam ediyoruz. Kolimiz, daha donanımlı bir koliye dönüştü. Burada temel duruşumuz şu: 4 kişilik ailenin 15 günlük ihtiyacına katkı sunabilmek. Bağışları, insanlarımıza ulaştıracağımız bu yardımlar devam edecek.

“Vatandaşlarımız bağışlarına devam edebilir”

Son 30 saat içerisinde 12 bini aşkın vatandaşın yardımda bulunduğunu ve bunların şartsız bağış olduğunu belirten İmamoğlu, devamında şunları söyledi:

Vatandaşımızın gönülden kurumumuza aktardığı bağıştır ve bu bağışla beraber, açıkçası elde ettiğimiz nakit ile yeni başvuran vatandaşlarımızın içinden 9 bin 500’e yakın insanımıza, 300 ve 600 liralık nakit kartlarına yükleyerek, pazartesiden itibaren teslim edeceğiz. Bu da bizim için önemli. Tabi vatandaşlarımız, bize ayni ve nakdi bağışlarına devam edebilir. Bu anlamda İBB’nin iletişim hatları açıktır. Görüşebilirler ve herkes bu anlamda bize nasıl bağışta bulunacağına bir kılavuzluk şeklinde 153 ile irtibat kurabilirler.

“İstanbul’da sokağa çıkma yasağı uygulansın”

Dayanışma ruhunun devam etmesi açısından hem bütçeyi revize edeceklerini ve vatandaşlardan gelen yardımları en iyi, doğru ve hijyen bir şekilde ihtiyacı olan ailelere ulaştıracaklarını ifade eden İmamoğlu, İBB’nin 16 milyon insanın kurumu olduğunu kaydetti.

Pandeminin kentteki oranının yüzde 60’ı aştığını ve tüm tedbirlerin ana merkezinin İstanbul olması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Bu noktada alacağımız 15-20 günlük sıkı tedbirler, inanın bizim bütün sorunlarımızı daha üst seviyede aşmamıza sebep olacak. Onun için, ısrarla diyoruz ki; bilimin emrettiği şekliyle, hem bilim kurullarının hem bilim insanlarının aktardığı şekliyle, lütfen sokağa çıkma yasağı İstanbul’da uygulansın” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bağış kampanyasından önce dayanışma kampanyası başlattıklarını belirten İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi sonrası banka hesaplarına bloke koyan Vakıfbank’a yaptığı çağrıyı da yineledi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU