İmamoğlu’ndan Bakan Koca’nın paylaştığı rakamın ardından çağrı: En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması

Koca, virüsün tüm şehirlerde görüldüğünü açıkladı; en fazla vaka İstanbul’da

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs salgını ile ilgili açıklamaları sürerken Twitter’dan bir çağrıda bulundu.

İmamoğlu, “Toplam hasta sayısının %60’ının İstanbul’da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koca, virüsün Türkiye’deki tüm şehirlerde görüldüğünü ifade ederek “İstanbul'daki vaka sayısı 8 bin 882, İzmir'de 853, Ankara'da 712 vaka var. İstanbul'da 117, İzmir'de 18, Kocaeli'de 8, Ankara'da 7, Konya'da 7, Zonguldak'ta 5, Trabzon'da 5, Balıkesir'de 5, Adana'da 3, Sakarya'da ise 3 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kişilerin yüzde 79,5'u 60 üstü. Yoğun bakımda olanların yüzde 75'i 60 yaşın üstünde” dedi.

İmamoğlu’ndan çağrı: Sokağa çıkma kısıtlaması

İmamoğlu Twitter’dan paylaştığı mesajda sokağa çıkma kısıtlaması çağrısı yaptı.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Sağlık Bakanımız Sayın Koca, bizim de daha önce belirttiğimiz gibi salgının Türkiye merkezinin İstanbul olduğunu açıkladı. Toplam hasta sayısının %60’ının İstanbul’da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU