IŞİD Irak'ta yeniden mi ortaya çıkıyor?

Irak Savunma Bakanlığı, takviye güç gönderme kararıyla sınır hattında tam bir korumanın sağlanması ve IŞİD üyelerinin ülke içine sızmasının engellenmesinin hedeflendiğini açıkladı

Fotoğraf: AFP

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Anbar ilinin Suriye sınırındaki El-Kaim ilçesinde yer alan sınır hattına takviye güç gönderildiği kaydedildi.

Irak Başbakanı: IŞİD taraftarlarına moral vermeye çalışıyor

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, başkent Bağdat'ta düzenlediği haftalık basın toplantısında, IŞİD’in bazı bölgelerde yeniden ortaya çıkacağı iddialarına değindi.

Abdulmehdi, "IŞİD, Irak'taki destekçilerine moral vermeye çalışıyor ancak durum güvenlik güçlerimizin kontrolü altında. Irak'ta eskiye nazaran güvenlik ve istikrar söz konusu. IŞİD'in Irak-Suriye sınırından ülkemize sızması konusunda da teyakkuzdayız. IŞİD, sınırda büyük ve şiddetli bir darbe aldı. Bu, Suriye ve Irak'taki durumunu da etkiler" dedi.

 

“Tespitlerimize göre yeni bir yeraltı hareketi ortaya çıkıyor”

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Ata Grubu lideri Falih Feyyad, bir Avrupa medyasına yaptığı açıklamada IŞİD mensuplarının El Kaide'nin yeni nesli olmalarından endişe duyduklarını söyledi.

IŞİD'e karşı henüz tam olarak bir zaferden söz edilemeyeceğini belirten Fayyed, her temaslarında IŞİD mensuplarını uzaklaştırdıklarını ve bölgeden kovduklarını ancak yine de bir zafer kazanılmadığını kaydetti.

IŞİD’in birçok yeri terk ettiğinin doğru olduğunu ancak hala çok fazla sayıda mensuplarının bulunduğuna dikkati çeken Feyyad, konuşmasına şöyle devam etti:

“IŞİD mensuplarının El Kaide'nin yeni nesli olmalarından endişe duyuyoruz. Bulgularımıza göre yeni bir yeraltı hareketi ortaya çıkıyor. Bu, Avrupa dâhil olmak üzere tüm dünya için yeni bir tehdit olacak”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IŞİD Irak’ın Suriye sınırında saldırıları artırıyor

Irak güvenlik güçlerinden Yüzbaşı Ahmet el-Duleymi, dün yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının, Anbar kentinin batısındaki Nuheyib kasabasında Irak sınır karakoluna düzenlediği silahlı saldırıda iki polisin öldüğünü, saldırının ardından 3'ü polis 8 kişiyi kaçırdığı bilgisini paylaşmıştı.

Öte yandan Anbar’daki bir güvenlik kaynağının Irak medyasına verdiği bilgiye göre, Hit ilçesinin çöl bölgesinde önceden tuzaklanmış bir bombanın infilak ettirilmesi sonucu 2 asker hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı.

Irak’ın Suriye ile "Husaybe", "Kaim", "El-Velid" ve "Rabia" adlı dört sınır noktası bulunuyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU