Johnson & Johnson ilk koronavirüs aşısı denemesini eylülde gerçekleştirecek

Koronavirüs aşısı için araştırmalarını ocaktan bu yana devam ettiren Johnson & Johnson, ilk testin eylülde yapılabileceğini, resmi iznin ise 2021 başında alınacağını duyurdu. Ortalama bir aşının bulunma süresi 5 ila 7 yıl

Fotoğraf: Reuters

Kişisel ürünler, tıbbi malzeme ve ilaç üretiminin dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Johnson & Johnson, tüm dünyada 700 binden fazla insana bulaşan koronavirüse karşı geliştirecekleri aşının ilk denemesini Eylül 2020’de gerçekleştirebileceklerini duyurdu. 

Firma, aşının acil kullanım yetkisinin ise 2021’in başında alınabileceğini aktardı. Açıklamada söz konusu tarihin, 5 ila 7 yıl olan aşı geliştirme süresinden daha hızlı olduğu belirtildi. 

ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Gelişmiş Biyomedikal Araştırma ve Geliştirme Otoritesi ile birlikte bu sürece 1 milyar dolardan fazla yatırım yapan Johnson & Johnson, ABD’de yeni bir merkez açarak üretim kapasitesini de artıracağını duyurdu. 

Ocak ayında çalışmaya başladıklarını duyuran firma, üretim hedefini, “bir milyar dozdan fazla aşı” olarak açıkladı. 

Johnson & Johnson Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Alex Gorsky, dünyanın acil bir sağlık krizinden geçtiğini söyleyerek “Kovid-19 aşısını üretmek ve tüm dünya için ulaşılabilir olmasını sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Haberin ardından Johnson & Johnson’ın vadeli hisseleri ABD borsasında yüzde 4 değerlendi. 

Forbes’un haberine göre ABD hükümeti, aşının bulunması için Johnson & Johnson ile 456 milyon milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Bu, bir aşı projesi için bugüne kadar ödenmiş en yüksek meblağ. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU