YÖK: YKS ertelendi, bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak" açıklamasında bulundu

Fotoğraf: AA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemleri açıkladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs salgını dolayısıyla yaptığı açıklamada üniversitelerin bu sene bahar döneminde yüz yüze eğitim yapmayacağını bildirdi:

Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaz aylarında tamamlanacak

Saraç uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı derslerin yaz aylarında tamamlanacağını ifade etti:

Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde örgün öğretime ara vermek zorundayız bu süreçte dijital ortamlarda sizler için sonuna kadar istifade etmek istiyoruz. Bazı programlar uzaktan öğretimle açık öğretimle sürerken bazıları yaz okuluna kalabilir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Saraç, şunları söyledi:

Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek.  Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.

2020-YKS, 20-21 Haziran tarihlerinde, Temel Yeterlik Testi (TYT) 20 Haziran Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 21 Haziran tarihlerinde yapılacaktı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU