“Çocuklarımızın, torunlarımızın dahi gelecek paralarını satarak geldiğimiz parasızlık bize ders olmalı”

İbrahim Kahveci: İşsizlik ödeneği olsun, kısa çalışma ödeneği olsun şartları bir an önce ülke durumuna göre sektörel olarak esnetilmeli ve uygulamaya alınmalıdır

Fotoğraf: Reuters

Karar gazetesinin ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Türkiye’nin koronavirüs salgını sonrası açıkladığı pakete eleştiriler getirdi ve bir dizi önerinin yanında “Çocuklarımızın, torunlarımızın dahi gelecek paralarını satarak geldiğimiz parasızlık bize ders olmalı” yorumunu yaptı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs salgını dolayısıyla bazı ülkelerin vatandaşlarına “İşinizi değil sağlığınızı düşünün, işinizi biz hallederiz” dediğini ifade eden Kahveci, bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dünya trilyon dolarlık paketler açıklarken biz adına 100 milyar liralık dediğimiz ama içinde devletin bir kaç milyar lira dışında ödemesi görülmeyen bir paket açıkladık. Pakette herkese “Bankalara gidin” demekten başka bir yolumuz da nerede ise yok. 

Çünkü Hazinede para yok...

Para sadece işçilerden toplanan “İşsizlik Fonunda” var. 

Kemal Kılçdaroğlu, Merak Akşener söyledi.. KÖİ şirketlerine ödemeler durdurulsun, paralar Millete ödensin.

Ben bir ekleme yapayım: Bence bu kriz gösterdi ki, Şehir Hastaneleri dahil, kamusal mallar özel sektöre bırakılmasın. Hepsini kamulaştıralım. 

Çocuklarımızın, torunlarımızın dahi gelecek paralarını satarak geldiğimiz parasızlık bize ders olmalı. Bir an önce önlem almamız gerekiyor. 

Büyük devlet, büyük siyaset riskleri düşünerek adım atmalıdır. 

Sorumluluk üstlenmek ve sorumluluğun gereğini derhal yapmak gerekiyor. 

Kahveci yazısının sonunda “İşsizlik ödeneği olsun, kısa çalışma ödeneği olsun şartları bir an önce ülke durumuna göre sektörel olarak esnetilmeli ve uygulamaya alınmalıdır” önerisinde bulundu.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU