Türkiye genelinde koronavirüs denetimleri sıklaştırıldı…14 gün kuralına uymayanlara para cezası kesildi

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, yurt dışında gelenlerin 14 gün kuralına uyup uymadığı denetlenmeye başlandı. Yapılan kontrollerde kurala uymadığı tespit edilen vatandaşlara 3 bin 150 lira para cezası verildi

Fotoğraf: AA

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının 670’e çıkması ve 9 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde alınan önlemler daha da sıkılaştırılıyor.

Tedbirler kapsamında bu hafta İçişleri Bakanlığı toplu kullanım alanlarının büyük çoğunluğu geçici olarak kapatmış, Diyanet İşleri Başkanlığı da camilerde cuma ve vakit namazlarının toplu kılınmasının yasaklanması kararını almıştı.

İçişleri Bakanlığı bugün yayınladığı genelgede kuaför ve güzellik salonlarının geçici olarak kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtdışından gelen vatandaşların 14 gün boyunca kendileri evde izole etmesini ve diğer insanlarla temaslarını kesmeleri çağrısında bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülke genelinde denetimler başladı, uymayanlara para cezaları kesildi

Ülke genelinde vaka sayılarının artmasının ardından yurtdışından gelen vatandaşların 14 gün kuralına uyup uymadığı denetlenmeye başladı.

Görevliler tarafından evde olup olmadığı denetlenen vatandaşlardan kuralı delenlere para cezaları kesildi.

Sivas’ta yapılan denetimlerde 14 gün kuralını ihlal ettiği belirlenen 3 kişiye 3 bin 150’şer lira idari para cezası uygulandı.

Burdur’da kontrollerde kurala uymadığı tespit edilen 12 kişiye 498 lira idari para cezası verildi.

Osmaniye’de de yurt dışından gelen ve evlerinde izlemeye alınan 3 kişiye kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle, 392 lira ceza uygulandı

Gaziantep Valiliği de koronavirüs salgınına karşı, yurt dışından gelen ve bunlarla temasa geçen kişilerin 14 günlük süreçte ikametlerinden ayrılmaları halinde para cezası uygulanacağını bildirdi.

Valilik ayrıca, TCK'nin 195. maddesi gereğince 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talebiyle haklarında adli işlem başlatılacağı ifade edildi.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü de koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün kuralına uymayanlara 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU