Tek hekim tarafından verilen 10 günlük sağlık raporunun süresi 14 güne yükseltildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 ile mücadele kapsamında, tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresinin, 14'e yükseltildiğini duyurdu

Fotoğraf: Pixabay

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs ile mücadele tedbirlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yurtndışından gelenler için 14 gün karantina süresinin önemine dikkati çeken Selçuk, tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresinin 14'e yükseltildiğini aktardı ve şunları söyledi: 

Yurt dışından gelen vatandaşlara, Z03.8 ve Z03.9 (hastalık şüphesi) tanıları halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat, iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak.


Bakanlık, daha önce aldığı kararla, 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını duyurmuştu. 

Böylelikle, kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenletmelerine gerek kalmayacak. 


AA

DAHA FAZLA HABER OKU