Dünya Sağlık Örgütü: Avrupa artık koronavirüs krizinin merkez üssü

Avrupa ülkeleri yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek için ülke çapında karantinadan okul ve restoranların kapatılmasına kadar değişik önlemler aldı

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'nın artık koronavirüs krizinin merkez üssü haline geldiğini bildirdi.

Avrupa ülkeleri yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek için ülke çapında karantinadan okul ve restoranların kapatılmasına kadar değişik önlemler aldı. 

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve İngiltere, salgınla mücadele etmeye çalışıyor. Ülkelerin en büyük korkusu ölü sayısının bini geçtiği İtalya gibi olmamak. Bunun önüne geçebilmek için ülkeler çeşitli önlemleri hayata geçiriyor. 

Çin'den sonra en çok etkilenen ikinci ülke olan İtalya, tamamen karantina altında. Marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler ve restoranlar kapalı durumda. 

Okullar ve üniversitelerde 3 Nisan'a kadar eğitime ara verildi. Sinemalar, tiyatrolar ve spor salonları da bu tarihe kadar kapatıldı. 

Geniş çaplı toplantıların yasaklandığı ülkede Serie A ligi dahil olmak üzere profesyonel spor etkinlikleri askıya alındı.

Seyahatlerde ise hangi amaçla olursa olsun bir form doldurup yetkililere sunmak gerekiyor. Başbakan Giuseppe Conte, bu konuda yanlış bilgi vermenin suç sayılabileceğini söyleyerek halkı uyardı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU