Rusya Dışişleri: Lavrov "Seni seviyorum Tayyip" demedi, "Kravatını beğendim" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova'daki İdlib zirvesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile diyaloğu Rus Dışişleri Bakanlığı'nın gündeminde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu hafta başkent Moskova'da görüştü.

Yaklaşık beş buçuk saat süren görüşmeler sonrası liderlerin ortak açıklaması gerçekleştirildi, iki ülke dışişleri bakanları ise varılan mutabakat metnini okudu. 

Sonrasında kameralar yine kayıttaydı. 

Basın toplantısından sonra Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aracılığıyla bir soru yöneltti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sırada açık olan mikrofona yansıyan konuşmada Erdoğan, Çavuşoğlu aracılığı ile Lavrov'a "Şu anda Esed’le konuşuldu değil mi?" diye sordu.

Öncesinde ise Lavrov'un Erdoğan'ın kulağına eğilip "Kravatını beğendim" dediği işitildi.

Yol TV ise bu anları "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kulağına eğilerek, 'I love you Tayyip' dediği anlar kameralara böyle yansıdı" diye haberleştirdi.
 

lavrov.JPG
Görsel: Twitter 


Rusya Dışişleri Bakanlığı o haberi Twitter'dan etiketleyerek Lavrov'un "Seni Seviyorum Tayyip" demediğini şöyle izah etti: 

Türkiye medyasından YolTv'nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un sözlerini yanlış anladığını fark ettik. Videoda bakanın "Kravatını beğendim" dediği açık bir şekilde duyulabiliyor.

CNN Türk'te görüşmeyi değerlendiren Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Dr. Furkan Kaya da liderlerin kravat tercihine dikkat çekmiş ""Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı lacivert, açık lacivert bir kravat takarak diplomasiden yana olduğunu, diplomatik bir çözüm bulabileceğini gösteriyor. Sayın Putin birazcık daha koyu bir renk kravat tercih etmiş. Yani Putin bu aşamada biraz sıkıntılı. Ama sanki Türkiye'nin diplomasi tarafına doğru kayacak gibi duruyor. Zaten doğru olan da bu" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU