Avusturya Başbakanı: Dış sınırdaki ülkelere ek polis göndermeye hazırız

Kurz, "Eğer AB dış sınırlarının korunması başarısız olursa, Avusturya kendi sınırını koruyacak" dedi

Fotoğraf: Reuters

Avusturya Başbakanı Sebastiyan Kurz, ülkesinin Avrupa'ya Türkiye üzerinden kaçak göçmen geçişini önlemek için AB dış sınırındaki ülkelere ek polis gücü göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Kurz, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2015 ‘teki durumunun tekrarlanmasına izin veremeyiz. Amacımız, AB dış sınırlarını korumak, orada kaçak göçmenleri durdurmak ve geçişlerine izin vermemektir. İçişleri Bakanı Karl Nehammer’in de dediği gibi, Avusturya, Avrupa'ya kaçak göçmen geçişini önlemek için AB dış sınırındaki ülkelere ek polis gücü göndermeye hazırdır.  Eğer AB dış sınırlarının korunması başarısız olursa, Avusturya kendi sınırını koruyacak"

 

27 Şubat'da Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen hava saldırısında 33 Türk askerinin şehit olmasının ardından Türkiye, Avrupa'ya gidecek olan mültecilerin 'durdurulmayacağını' açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kapıları açtık, bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 47 binden fazla göçmenin sınırı geçtiğini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU