TFF'deki işten çıkarmaların gerekçesi ortaya çıktı: Ekonomik koşullar ve yeniden yapılanma

TFF Denetim Kurulu raporu doğrultusunda federasyondaki çeşitli birimlerinden 30 kişinin iş akdi sonlandırıldı

Fotoğraf: AA

Nihat Özdemir başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu'da (TFF), Denetim Kurulu'nun raporu doğrultusunda 30 çalışanın işine son verildiği iddia edildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, TFF'de çeşitli birimlerden 30 çalışanın iş akdinin sonlandırılmasının gerekçesi, ekonomik koşullar ve yeni yapılanma.

Haberde, kurumla ilişkisi kesilen çalışanlara gönderilen tebligatın fotoğrafına da yer verilirken, içeriğinde şu ifadeler yer aldı: 

Kurumumuzun içerisine bulunduğu ekonomik koşullar ve yeniden yapılandırma gereği, iş akdiniz 26.02.2020 tarihi itibari ile feshedilmişti. Fesih tarihi itibari ile ilişkiniz kesilecek olup, maaş, kıdem, ihbar tazminatı ve yıllık izin hakedişinden doğan kanuni alacaklarınız tarafınıza ödenecektir.

 

 

Tebligatta ayrıca, çalışanlara şimdiye dek vermiş oldukları hizmetler için teşekkür edildi.

Denetleme Kurulu tavsiye etti

TFF'nin yaptığı işten çıkarmalarda Denetleme Kurulu'nun federasyona sunduğu raporun etkili olduğu iddia edildi. 

Kurulun federasyona sunduğu raporda, kadroların gerekenden fazla olduğu, personel sayısının azaltılması tavsiyesinde bulunduğu belirtildi. 

Kurul hazırladığı raporda, mevcut personelin yüzde 25'inin zaman kaybedilmeden işten çıkarılması ayrıca 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci çalışmaları için işe alınanlarla da yolların ayrılması önerisinde bulundu. 

Raporda bir kişinin yapabileceği işin birden fazla kişiye havale edildiği ve aralarında da 3 kata varan maaş farkları bulunduğunu tespit etti. Yine raporda kurum personeli olmayan kişilere uçak biletleri alınıp konaklama olanağı sağlandığı da kaydedildi.

Birçok birimde birden fazla müdür kadrosu bulunduğu ve bunun da yetki ve sorumluluk karmaşasına sebebiyet verdiği kaydedildi.

 

Independent Türkçe, Hürriyet, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU