MHP'li Yalçın'dan Deniz Zeyrek'e: Zenne, oynak, dönek, silik, insan müsveddesi, yaratık, kudurma emaresi veren...

Kampanya başlatıldı: Milli tank-palet fabrikasının satışını eleştiren Gazeteci Deniz Zeyrek MHP’lileri kızdırdı

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’i MHP’lilerin hedefine oturtan olay, Sakarya’daki tank-palet fabrikasının Katar ortaklı BMC’ye devredilmesi ve Zeyrek’in de “Buna nasıl millilik denilebilir?” diyerek tepki göstermesi oldu.

Bu eleştiriye öfkelenen MHP’liler Zeyrek’i hedefe oturttu. Twitter'da "Deniz Zeyrek değil Deniz Zillet" hashtag'iyle kampanya başlatıldı. Kampanya, "Hep birlikte Ülkücü Hareket'in gücünü gösterelim" manşetiyle duyuruldu.

 

Kampanya, MHP teşkilatlarında hemen karşılık buldu. On binlerce tweet atıldı. Saatler sonra da MHP'nin kampanyası TT oldu.

 

 

Hedefteki isim Deniz Zeyrek de açıklamasını Twitter'dan yaptı. Zeyrek, “Milli tank-palet fabrikasını Katarlı ortağı olan bir şirkete ihalesiz devrettiysek nasıl ‘savunma sanayimizi millileştiriyoruz’ denilebilir” dedim diye başlattıkları “gündem çalışmasına” bakın. Siz bu teşkilata milliyetçiliği böyle mi öğrettiniz?" diye sordu.

 

 

Bu açıklamanın ardından MHP'deki ton daha da sertleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, galiz hakaretlerle dolu bir açıklama yaptı.

“Kudurma emaresi”

Yalçın Twitter’dan yaptığı açıklamada Zeyrek için “Haddini bildirmek şart oldu” dedi ve şunları söyledi:

“Deniz Zeyrek ismiyle maruf kimse, haddini hududunu aşarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye ahlaken bir insana yakışmayacak şekilde dil uzatmıştır. Kendi oynaklığını kamufle etmek ve CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yaranmak için Sayın Genel Başkanımıza saldıran perişan Zeyrek'e haddini bildirmek şart olmuştur."

 

 

MHP Genel Başkan yardımcısı Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti:

 

"Biz onun gibi dönek ve silik adamları iyi tanır, tıynetini iyi biliriz. Bu gibiler, medya sahnesine çıkıp döktüren zennelerdir. Onlar kıvırmayı, göbek atmayı iyi becerir, maharetle gerdan kırarlar. Öyle ki dansöz kıyafeti onlara dansözlerden bile daha çok yakışır. Bağlı olduğu mahfilleri memnun etme noktasında biraz saray soytarısına da benzerler. Bu türden insan müsveddeleri; bazen çıfıt çarşısının tellalı, bazen hergele meydanın kopuğu olurlar. Zeyrek gibileri kapıkulu yapıp sağa sola çemkirmesine izin verenlere tavsiyemiz, bir an evvel kapıyı açıp layık olduğu çayıra salmalarıdır. Aksi takdirde bu tür yaratıkların çevresindekilere de hastalık bulaştırması mümkündür."
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz da Deniz Zeyrek'i hedef alarak, "Deniz Zeyrek adlı MHP düşmanı diline, sözüne mukayyet ol; lafını ölçüp biçmeden sarf etme! Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in milliyetçiliğinin hudutlarına senin kıt aklın da, kısır ufkun da erişemez."

 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz da Deniz Zeyrek'i hedef aldı."Deniz Zeyrek adlı MHP düşmanı diline, sözüne mukayyet ol; lafını ölçüp biçmeden sarf etme! Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in milliyetçiliğinin hudutlarına senin kıt aklın da, kısır ufkun da erişemez" diye yazdı.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU