Hindistan, Trump'ın göz zevki için duvar örüyor: Gecekondular gözden uzak tutulacak

Yetkili inşaatın "güzelleştirme ve temizlik" çalışmalarının parçası olduğunu doğruladı

13 Şubat'ta Hindistan'ın Ahmedabad şehrinde inşaat işçileri duvar örüyor (Amit Dave/REUTERS)

Donald Trump, bu ay Hindistan'a gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Ahmedabad kentini ziyareti sırasında yeni inşa edilen duvarla gecekondu manzarasından korunacak.

Üst düzey bir hükümet yetkilisi duvarın gecekondu bölgesini gizlemek için değil güvenlik nedeniyle inşa edildiğini söyledi.

Ne var ki inşaattan sorumlu müteahhit Reuters'a hükümetin ABD Başkanı Donald Trump Ahmedabad havaalanından yola çıktığında “gecekondu mahallesinin görülmesini istemediğini” söyledi.

İsminin gizli kalması şartıyla konuşan müteahhit, “En kısa sürede bir duvar inşa etmem söyledi, 150'den fazla duvar ustası projeyi bitirmek için gece gündüz çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Hükümet yetkilisi, duvar inşaatının “güzelleştirme ve temizlik” çalışmalarının parçası olduğunu kabul etti.

Sebep ne olursa olsun, 400 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğindeki duvar 800 kadar aileyi barındıran gecekondu bölgesinin ABD Başkanı Trump'ın gözüne çarpmasını engelleyecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanlığı vaatlerinden biri olarak Meksika sınırına duvar inşa etme sözü veren Trump, ticaret anlaşmazlıkları ardından yıpranan stratejik bağları yeniden sağlamak için 24 ve 25 Şubat'ta Hindistan'ı ziyaret edecek.

Kendisinin geçen eylülde Houston'da Hindistan Başbakanı Narendra Modi için düzenlediği “Howdy Modi” (Selamlar Modi) şovuna benzer şekilde Ahmedabad'daki stadyumda “Kem Chho Trump” (Nasılsın, Trump) adlı etkinliğe katılması bekleniyor.

Salı Beyaz Saray'da konuşan Trump, Modi'nin "milyonlarca ve milyonlarca insanın" bu mitinge katılacağını söylediğini aktardı.

Etkinlik, aralıkta azil soruşturmasıyla uğraşan Trump'a, kasımda yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde yüz binlerce Hint-Amerikalı seçmenin desteğini alma fırsatı sunuyor.

Fakat Modi'nin kendi eyaleti Gucarat'ın en büyük şehri olan Ahmedabad'da evleri duvarla kordon altına alınacak bazı gecekondu sakinleri, hükümetin yoksulları gizlemek için vergi mükelleflerinin parasını israf ettiğini söylüyor.

Otuz yılı aşkın süredir ailesiyle birlikte o bölgede yaşayan gündüzcü Parvatbhai Mafabhai, “Yoksulluk ve gecekondular hayatımızın gerçeği, ancak Modi hükümeti yoksulları gizlemek istiyor” diye konuştu.

Reuters Thomson Vakfı

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU