Erdoğan’ın eski danışmanı: FETÖ’nün oyununa gelmemiş bir parti gösterin

Akif Beki: Muhalefet de iktidar da FETÖ'nün hem kurbanı ve mağduru hem de birbirlerini FETÖ'nun suç ortağı, siyasi ayağı olarak suçlayacak nedenlere sahip. Tam da FETÖ'nün sinsice amaçladığı gibi...

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte danışmanlığı yapan Karar yazarı Akif Beki, “tüm partilerin FETÖ’nün oyununa düştüğünü” öne sürdü.

Beki, bugünkü köşe yazısında FETÖ’nün siyasi ayağına dair devam eden tartışmaları yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ın birbirlerine yaptığı suçlamaları hatırlatan Beki, “FETÖ'yle ağız birliği içinde görünmek; terör örgütü propagandasına alet olmaksa...Muhalefeti veya iktidarı yıpratmasına ve şekillendirmesine yardım ve yataklık etmek, yani amaç birliği suçu işlemekse...” dedi ve şu soruyu sordu:

Söyler misiniz; az ya da çok, bu partilerden hangisi bu suçlamadan muaf tutulabilir?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, kimi zaman bilerek kimi zaman da bilmeyerek bütün partilerin FETÖ’nün oyununa geldiğini öne sürerken şunları ifade etti:

Muhalefet de iktidar da FETÖ'nün hem kurbanı ve mağduru hem de birbirlerini FETÖ'nun suç ortağı, siyasi ayağı olarak suçlayacak nedenlere sahip. Tam da FETÖ'nün sinsice amaçladığı gibi...

Siyasi ayak tartışması, bu sebeple kesin sonuca ulaştırılamaz bir tuzak. Çıkamazsınız içinden.

Sündürülmeye, esnetilmeye, istismara da son derece açık.

Kimsenin, FETÖ'yle paslaşmanın ne tamamen masumu ne de gerçekten suçlusu çıkacağı bir tartışma bu. Çözümsüz bir kördüğüm.

Siyaseti böyle hinoğluhin bir kısırdöngüye, kimsenin hasarsız sıyrılamayacağı bir fasit daireye sokmak ancak FETÖ'nün ekmeğine yağ sürer, sadece onun aradan sıyrılmasına yarar.

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU