Yeni Şafak yazarı: FETÖ tanımlamasını yeniden düşünmeliyiz

Ergun Yıldırım: “FETÖ kırk yıldır var” anlayışı, bütün devleti ve bütün siyasal çevreleri zehirliyor

Fotoğraf: Reuters

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Ergun Yıldırım, iktidarın, muhalefetin ve askerin birbirini FETÖ ile suçladığını dile getirdi. “Bu durumda hepimiz FETÖcü oluyoruz! O zaman da birbirimizle savaşıyoruz” diyen Yıldırım, FETÖ tanımlamasının yeniden düşünülmesi gerektiği görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım, “Herkes FETÖ’cü hale geliyor” başlıklı köşe yazısında FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına değindi ve “Her siyaset, her kesim ve her grup kendi rakibini bunun üzerinde dövüyor. Rakibini FETÖ’cü olmakla suçluyor” dedi.

Yıldırım, yazısında “Mesela AP, DYP, ANAP, CHP ve Ak Parti bu çevrelerle çeşitli dönemlerde iş tutmuş” diyerek özetle şu görüşlerini dile getirdi:

FETÖ, bu devletin ve bu toplumun kendisini yemesine araç haline geliyor. Bu tutumdan acilen kurtulmalıyız. FETÖ tanımlanmasını yeniden düşünmeliyiz. Gülen yapısı, ne zaman silahlanarak ve şiddet uygulayarak var oldu? Somut suç örgütüne dönüşmesi nedir ve bu ne zaman başladı? “Kırk yıldır var” anlayışı, bütün devleti ve bütün siyasal çevreleri zehirliyor. Herkesi suçluya dönüştürüyor. Birbiriyle savaşan, birbirini tasfiyeye yönelen ve sonuçta devlete de millete de kan kaybettiren bir tablo ortaya çıkarıyor. FETÖ, Gülencilikten de çıkarak büyük bir siyasi ve toplumsal kavganın motoruna dönüşüyor.

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU