Erdoğan’dan İdlib’deki saldırıyla ilgili açıklama: Rusya'ya "Önümüzü kesmeyin" dedik

Erdoğan: Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’de Rusya'nın desteklediği Suriye ordusunun saldırısı sonucu hayatını kaybeden 4 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu hakkında Ukrayna'ya giderken açıklamalar yaptı.

Moskova’nın uzun yıllardır problem yaşadığı Kiev’e gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda konuşan  Erdoğan “Misliyle karşılığını verdik, şu an vuruşa devam ediyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, şunları söyledi:

Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır.

Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor.

Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız.

"30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi"

Erdoğan, Rusya'nın yetkili makamlarına “Muhatabımız siz değilsiniz tamamen rejimdir, bizim önümü kesme söz konusu olmasın” denildiğini bildirirken şu ifadelerle devam etti:

Bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil , hesabını sormaya devam edeceğiz. F-16’larımız da dahil olmak üzere, fırtına obüslerimiz hepsi arazide. 

İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı tarafta Suriyeli, o ekibin içinde etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Tespit edilen 40'a yakın nokta şu anda sürekli operasyonun hedefleri arasında. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor.

Erdoğan, Rusya "Generallerimiz Rusya ile sık sık görüşmeleri yapıyorlar. Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Erdoğan: Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır" bilgisini paylaştı.

"Kırım'ın ilhakını tanımayacağız"

Erdoğan Rusya ile Ukrayna arasında gerilime sebep olan Kırım konusunda  “Yasa dışı ilhakını tanımadık, tanımayacağız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU