MSB: İdlib’de 6 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı

Yaralı askerlerden ikisinin tüm müdahalelere rağmen kurtulamadığı bildirildi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İdlib’de çıkan çatışmada 5 asker ile bir sivilin şehit olduğunu, 7 askerin de yaralandığını bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Suriye Ordusu unsurlarınca topçu atışının yapıldığı belirtildi.

Sabah saatlerinde bakanlık tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Yoğun topçu atışı neticesinde 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şehit sayısı 6'ya yükseldi

MSB, öğlen saatlerinde yaptığı yeni açıklama şehit sayısının 6 olduğunu duyurdu.

Açıklamada yaralı yaralı 2 kişinin tüm müdahalere rağmen kurtulamadığı bildirildi. Açıklamaya göre yaralılardan birisi sivil personeldi.

Kalın: Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın TSK mensuplarına yönelik saldırıyla ilgili Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib’te şehit olan dört askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU