Yeni Şafak yazarı: Devlet bana camilerde sağladığı avantajın aynısını cemevlerinde Alevilere de sağlamak durumunda

Kılıçarslan: En genel manada devletin, camilerden de elini ve desteğini çekmesini savunuyorum ben. Ama bunu yapmayacak nasılsa devlet...

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesini, personel maaşının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. “Bu benim açımdan tartışmaya kapalıdır” diyen Kılıçarslan, “Bir Sünni olarak devlet bana camilerde sağladığı avantajın aynısını cemevlerinde Alevilere de sağlamak durumundadır ki devletin devletliği belli olsun” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçarslan, bugünkü “Demek bu da olacaktı” başlıklı köşe yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

Alevilerin neye inandığı benim için sadece entelektüel bir merak meselesidir. Kendilerini mezhep mi, meşrep mi, tarikat mı, din mi olarak tanımlıyorlar? İnanç prensipleri nelerdir? Bunlar benim açımdan sadece “merak” duygusuna konudur.

Cemevlerine ibadethane statüsü verilmeli, cemevlerini sevk ve idare eden personel maaşa bağlanmalıdır. Bu, benim açımdan tartışmaya kapalı bir konudur. Tartışmaya kapalıdır zira bir Sünni olarak devlet bana camilerde sağladığı avantajın aynısını cemevlerinde Alevilere de sağlamak durumundadır ki devletin devletliği belli olsun. Yanlış anlaşılmasın. En genel manada devletin, camilerden de elini ve desteğini çekmesini savunuyorum ben. Ama bunu yapmayacak nasılsa devlet. Bunu yapmayacaksa, yani camilerden elini çekmeyecekse cemevlerine de el atmalıdır.

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU