Fazıl Say’ın babası Sabah’a konuştu: Ülkemde savaş çıksa sokağa çıkarım

Müzikolog Ahmet Say, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fazıl Say’ın konserine katılmasının ardından Sabah gazetesine röportaj verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserinde

Ahmet Say, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fazıl Say’ın konserine katılmasından memnuniyet duyduğunu” söyledi. 

Say, Erdoğan’ı konserinde ağırlamasının ardından oğlu Fazıl Say’a yöneltilen eleştirileri “Türkiye’nin aleyhine bir tavır” olarak niteledi. 

Tuba Kalçık’ın röportajının ilgili bölümü şöyle: 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fazıl Say'ın konserine gitmesini nasıl karşıladınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fazıl'ın konserine gideceğini beklemiyordum açıkçası. Çünkü Türkiye'de devlet adamları klasik müziğe genelde daha mesafelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konsere gitmesinden dolayı da memnuniyet duydum.

Son yıllarda sanatçılar, aydınlar; bazı kesimler tarafından sosyal medyada lince tabi tutuluyor. Fazıl Bey için de benzer bir tavır sergilendi...

Türkiye'nin aleyhine bir tavır bu. Ortak değerlerde birlik, bütünlük çok önemli. Yurdunu sevmek, yurdun için mücadele etmek, fedakarlıkta bulunmak, bizim ortak değerimizdir. Hangi düşünceye sahip olursak olalım; hepimiz için mühim olan yurdumuz olmalıdır. Hepimiz daha iyi bir Türkiye idealinde buluşmalıyız. Atatürk, cumhuriyetimizi kurdu, biz de ülkemizi daha da yükseltmek için de elimizden geleni yapmalıyız.

Fazıl Say, Erdoğan'ı konserinde ağırladığı için eleştirildi. Son yıllarda ülke yararına bir gelişme yaşansa bile tepki verenler var. Bu durumu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Benim için önemli olan insani değerlerdir. İnsani değerlerin öne çıkmasını isterim ülkem için. Yani yoksulluğun azalmasını, demokrasimizin daha da gelişmesini, her açıdan daha iyi bir ülke konumuna gelmemizi istiyorum. Türkiye sevgisiyle dolu kalbim. Bu hissimi hiç kaybetmedim. Bakın 84 yaşındayım. Ülkemde savaş çıksa veya işgale uğrasa bu yaşımda bile hiç düşünmeden ülkemi müdafaa etmek için sokağa çıkarım, savunurum ülkemi.

DAHA FAZLA HABER OKU