Koronavirüsten kaynaklı üçüncü ölümün yaşandığı Çin'de 139 yeni vaka kaydedildi

Yetkililer, salgının ortaya çıktığı Wuhan'dan başka şehirlere yayıldığını bildirdi

Çin, virüsün kaynağının henüz tespit edilemediğini duyurmuştu (AFP) 

Çin'de gizemli koronavirüs salgınında üçüncü ölüm haberinin ardından yetkililer 140'a yakın yeni vaka kaydettiklerini duyurdu.

Pekin'deki Daxing Sağlık Komisyonu koronavirüsüne bağlı iki yeni vakayı, Guangdong eyaleti yetkilileri de bir vakayı doğruladı. Bu vakalar hastalığın, fark edildiği Wuhan'dan başka şehirlere yayıldığına dair ilk örnekler oldu.

Wuhan Belediye Sağlık Komisyonu, cumartesi ve pazar günü şehirde 136 koronavirüs vakasının ortaya çıktığını açıkladı. Tayland'dan iki, Japonya'dan da bir vaka bildirilmişti. Üç vaka da Wuhan'dan seyahat eden kişileri içeriyor.

AFP haber ajansı, üçüncü bir hastanın enfeksiyondan hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

 

Tıp uzmanları, Sars benzeri yeni virüs türünü anlamak için hala mücadele ediyor. Virüsün nasıl bulaştığı henüz tamamen belirlenmedi ve kaynağı bilinmiyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu pazar günü yaptığı açıklamada salgının kontrol altına alınabileceği konusunda ısrar etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüz milyonlarca Çinli'nin kutlamalar için yurt dışına seyahat edeceği Çin Yeni Yılı'nda hastalığı izleme faaliyetleri artırılacak.

Dünya Sağlık Örgütü pazar günü attığı tweet'te, yeni vakaların bazılarının salgının merkezi olduğuna inanılan Wuhan'daki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'yla bağlantılı görünmediğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in daha geniş bir tarama uygulama çalışmaları nedeniyle önümüzdeki günlerde ve haftalarda yeni vakalar tespit edilebileceğini de ekledi.

Çin Hong Kong Üniversitesi'nden solunum hastalıkları profesörü David Hui, "Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'yla bağlantısız üç vakanın Tayland ve Japonya'ya taşınması, virüsün Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan daha geniş bir çevreye yayıldığını gösteriyor" dedi.

Devlet medyasının aktardığına göre kentin Belediye Başkan Yardımcısı Chen Yanxin pazar günü yaptığı açıklamada Wuhan'ın büyük ölçekli olayların gözetimini artıracağını ve umumi toplanma içeren faaliyetlerin sayısını azaltacağını söyledi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınararak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU