Eski Cumhurbaşkanı Gül’den Süleymani değerlendirmesi: Devlet görevlilerinin drone'larla öldürülmesi yöntemi bir kez başladığında…

Gül, Süleymani’nin öldürülmesine dair değerlendirmede bulundu, "Bir kere bu yolu açtığınızda yarın bambaşka yerlere gidebilir” dedi

Fotoğraf: AA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından başlayan gerilimi değerlendirdi.

Gül, “Resmi görevleri olan, protokolde yeri olan insanların, devlet görevlilerinin drone’larla öldürülmesi yöntemi bir kez başladığında yeni sayfalar açılır ve oradan nerelere gidilir, doğrusu kestiremiyorum” dedi.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin’e konuşan Gül, gündemdeki ve geçmişteki konulara dair açıklamada bulundu.

“Derin üzüntü duyuyorum”

“Bugün Irak’a baktığımda her şey darmadağınık görünüyor. Irak’ın içine düştüğü durumdan dolayı büyük ve derin bir üzüntü duyuyorum” diyen Gül şu değerlendirmeyi yaptı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O zaman çok söyledik, Irak hem tabii kaynakları olan hem de insan zenginliği, beşeri sermayesi yüksek olan bir ülke... Olanlar insana kıymet vermemenin bir sonucudur... Ateş düştüğü yeri yakıyor. Savaşın yol açtığı bütün bu felaketleri görünce savaş karşıtı duygularım daha da güçlendi. İnsanların çektikleri büyük acılar karşısında büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Savaş en son başvurulacak şeydir. Bundan önce bütün yollar denenmelidir.

Süleymani açıklaması

Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesini dair eleştirel bakışı sürdüren Gül, “Resmi görevleri olan, protokolde yeri olan insanların, devlet görevlilerinin drone’larla öldürülmesi yöntemi bir kez başladığında yeni sayfalar açılır ve oradan nerelere gidilir, doğrusu kestiremiyorum. Ama bir kere bu yolu açtığınızda yarın bambaşka yerlere gidebilir. Zaten Amerikalılar da bunu ciddi bir şekilde kendi içlerinde tartışıyorlar” dedi.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU