Cevad Zarif: ABD güçlerinin bölgeden ayrılma zamanı geldi

Trump ve Pompeo’yu ‘edepsizlikle’ suçlayan İran Dışişleri Bakanı, "Amerika kendisini er ya da geç zarara uğratacak koşullar dayattı" açıklamasında bulundu

Zarif,  Washington’un hamlelerine en sert yanıtı vereceklerini ifade etti / Fotoğraf: Reuters

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin yanlış siyasetlerinin er ya da geç kendisine zarar vereceğini söyledi. Zarif, Ortadoğu’daki ABD güçlerinin geri çekilme zamanı geldiğini belirtti.

Tahran’da İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Zarif, "Süleymani suikastı ABD’nin oynadığı büyük bir kumar. Bu saldırı sadece Irak’ın egemenliğini değil, bölge güvenliğini de hedef alan bir hamleydi" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu ‘edepsizlikle’ suçlayan İranlı bakan, Washginton’un ‘bölgenin en büyük barış mimarı generali’ hedef almasını şaşırtıcı bulmadığını ifade etti.

Washington’un hamlelerinin bölgenin istikrarını sarstığına işaret eden Zarif, bölge güvenliğinin tekrar sağlanabilmesi için komşu ülkelerinin ortak işbirliği ve karşılıklı anlayışa dayalı diyalog kurması gerektiğini belirtti.

ABD’yi tehdit eden Zarif,  Washington’un hamlelerine en sert yanıtı vereceklerini ifade etti.

İranlı bakan bölgedeki gelişmelerin ve diyalog eksikliğinin Ortadoğu'nun daha iyiye gitmediğini gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU