Süleymani’nin cenaze töreni sırasında Trump’ın başına '80 milyon dolarlık' ödül kondu

ABD tarafından öldürülen İranlı general Kasım Süleymani’nin cenazesinde Trump’ı öldürene ödül verileceği duyurusu yapıldı

Fotoğraf: AP

ABD’nin hava saldırısında öldürülen İran Devirm Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenaze töreni İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirildi.

Cenazeye yüzbinlerce kişi katılırken, devlet televizyonunda canlı yayınlanan tören sırasında konuşma yapan bir sunucu, ABD Başkanı Donald Trump’ı öldürene 80 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.

Sunucu konuşmasında, "İran’ın tüm nüfusundan (80 milyon) her biri bir dolar verse 80 milyon dolar oluyor. Biz bu 80 milyon doları (Süleymani’nin) öldürülmesi emrini veren adamın kellesini getiren kişiye hediye edeceğiz. Her kim bize bu sarı kafalı delinin kafasını getirirse büyük İran milleti adına bunu kendisine vereceğiz" dedi.

Süleymani'nin cenazesi

Süleymani için başkent Tahran’da cenaze töreni düzenlendi. İran lideri Ali Hamaney, Tahran Üniversitesi kampüsünde Süleymani’nin cenaze namazını kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Meclis Başkanı Ali Laricani, siyasi ve askeri yetkililer de cenaze törenine katıldı.

Süleymani’nin kızı Zeynep Süleymani, cenaze töreninde yaptıkları konuşmada ABD’ye tepki gösterdi.

Başkent Tahran’ın İnkılap ve Azadi meydanları başta olmak üzere tüm meydan ve caddelerde anma törenleri düzenlendi. İran devrimi için sembolik öneme sahip Azadi Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşün ardından Süleymani’nin cenazesi helikopterle Kum kentine götürüldü.

Süleymani’nin cenazesi, bu akşam Kum kentinde yapılacak törenin ardından yarın doğduğu yer olan Kirman kentinde toprağa verilecek.

Kasım Süleymani’nin Tahran’daki cenaze törenine halkın yoğun katılımı dikkati çekti.

ABD Savunma Bakanlığı, 3 Ocak'ta, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU