Uzaya giden ilk Britanyalı astronot: Uzaylılar var ve şu an aramızda olabilirler

Öncü astronot, Dünya dışı varlıkların farklı elementlerden oluşmuş olabileceğini söylüyor

Tarihe adını yazdıran astronot Helen Sharman, 2018'de ülkesinde İmparatorluk Nişanı'na layık görülmüştü (Anne-Katrin Purkiss / Wikimedia) 

Britanya’nın uzaya çıkan ilk astronotuna göre, uzaylılar kesinlikle var ve zaten şu anda Dünya’da bulunuyor olabilirler.

Helen Sharman, Dünya dışı yaşamın “tartışmasız gerçek olduğunu” ancak çevremizde var olduğunu bildiğimiz yaşama göre tamamen farklı elementlerden oluşmuş olabileceğini söyledi.

Sharman ayrıca, bu varlıkların Dünya’da bizim bilgimiz dışında bulunuyor olabileceğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Observer Magazine’e konuşan Dr. Helen Sharman, “Uzaylılar var. Bu tartışmasız doğru. Evrende milyarlarca yıldız bulunuyor ve orada her türlü yaşam formu olmalı” dedi.

Bahsettiği varlıkların insanlar gibi karbon ve nitrojenden oluşmadığını belirten Sharman, “Şu an burada olmaları muhtemel ve biz onları öylece göremeyiz” diye ekledi.

56 yaşındaki Sharman, Mayıs 1991’de Sovyetler’in modüler uzay istasyonu Mir’e düzenlenen bir misyona katılarak tarihe geçmişti.

Sharman şu ifadeleri kullandı:

Dünya’ya yükseklerden bakmaktan daha müthiş bir güzellik yok ve o görüntüye ilk şahit oluşumu asla unutmayacağım (…) Kalkıştan sonra atmosferden ayrıldık ve bir anda pencere boyunca ışık akıp geçti. Pasifik Okyanusu’nun üzerindeydik. İhtişamlı masmavi denizler nefesimi kesti.

Verdiği röportajda Sharman, sadece uzaya çıkan Britanyalı ilk kişi olarak değil de daha çok Britanyalı ilk kadın olarak anıldığına dikkati çekti.

Sharman, “Bu, aksi takdirde o kişinin bir erkek olduğunu varsayacağımız anlamına geliyor (…) Tim Peake uzaya çıktığında bazıları beni kolayca unutup gitti. İlk giden bir erkek olduğunda bu norm haline gelecekti, dolayısıyla bu düzeni bozduğum için çok heyecanlıyım” dedi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU