Giresun Belediyesi’nden Prof. Sırma için açıklama: İncittiysek affola

Belediye “Giresun’daki siyasi dengeler” sebebiyle Sırma’ya yapılan bir daveti geri çekmişti. Prof. Sırma, belediyenin özrünün ardından tekrar edilen daveti reddetti

Fotoğraf: AA

Giresun Belediyesi'nden, şehirde düzenlenecek olan kitap fuarı için yaptığı daveti geri çektiği ilahiyatçı Prof. İhsan Süreyya Sırma’yla ilgili açıklama geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye, bu yıl ilk defa kitap fuarı düzenliyor. Prof. Sırma da kitap fuarına davet edildi ancak “şehirdeki siyasi dengeler” gerekçe gösterilerek davet listesinden çıkarıldı.

Konunun haber olmasının ardından bir açıklama yapan belediye, “önemli bir büyüğümüz” olarak nitelediğiProf. Sırma’nın fuara davet edildiğini hatırlatıp şunları kaydetti:

Belli ki yanlış anlaşılmaya sebep olan iletişim kopukluğu nedeniyle Beyan Yayınları’nın İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan merkezinde Prof. Sırma hocamızı üzücü hadise kamuoyunun bilgisine sunulmadan önce ziyaret edip üzgün olduğumuzu belirttik. Davetimizi tekrarladık. Ancak hocamız kitap fuarı organizasyonuna katılmama kararını bizlerle paylaştı. Bir kez daha ifade ediyoruz ki farkında olmadan incittiysek affola.

Prof. Sırma’nın okuyucuları ile buluşması planlanan tarihin belli olduğu işaret edilen açıklamada “Hocamıza kapımızın açık olduğunu ve davetimizin hale geçerli olduğunu bildiririz” denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU