Deniz Zeyrek: AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan isim aradı, ‘Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar” dedi

Zeyrek bu kişinin hem imam hatipli oluşuyla, hem de Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmakla övündüğünü söyledi

Fotoğraf: Sözcü

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, FETÖ davasında ceza alan Emin Çölaşan için kendisini AK Parti kurucularından bir ismin aradığını yazdı.

Zeyrek arayan kişiyi “2000'lerin ilk yıllarından, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığından beri tanıdığım” sözleriyle tanımlayarak, bu kişinin “Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar” dediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’deki yazısında arayan isimle ilgili olarak “Geçmişteki sohbetlerimizde hem imam hatipli oluşuyla, hem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmakla övünüyordu. Hoşgörüsü, vicdanlı duruşu, insan hakları konusundaki hassasiyeti nedeniyle diyaloğumuz hep sürdü” diyen Zeyrek, “Son zamanlarda partinin gidişatından hep şikayet ediyordu ama dün sesi farklı geliyordu” ifadesini kullandı.

AK Parti kurucusunun ‘FETÖ'cüler hakkında “Yıllarca FETÖ ile mücadele etmiş Emin Çölaşan'ı, Necati Doğru'yu, SÖZCÜ'yü FETÖ'ye destek vermekle suçluyorlar. Bir vicdanlı AK Partili de çıkıp bu karara karşı çıkamıyor” dediğini söyleyen Zeyrek şöyle devam etti:

Hukukun gücünün yerine güçlünün hukuku geçince siyaha beyaz, beyaza siyah denmesi “vakayı adiye” olabiliyor.
Ta ki güç yeniden el değiştirene dek!
Bu kısır döngüyü kırmak, adaleti gücün karşısında bağımsızlaştırmak hepimizin boynunun borcu.
Aksi takdirde güçlünün hukukuna maruz kalmaya, adaletin sadece hayalini kurmaya devam edeceğiz.

FETÖ’ye yardım davası

Sözcü gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik açılan 'FETÖ'ye yardım' davasında mahkeme, Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay 15 gün, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz'a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli'ye ya 2 yıl 1 ay hapis cezası vermişti.

Karar göre gazetenin yurt dışında yaşayan patronu Burak Akbay'ın dosyası da ayrılmıştı.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU