MHP: Genel başkanımız çizgisinden sapmadı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Sekreteri İsmail Büyükataman, bugün Kanal İstanbul projesine destek verirken 8 yıl önce aksini söylediği sözler tekrar gündem olan Devlet Bahçeli’nin “çizgisinden sapmadığını” söyledi.

Kanal İstanbul için geçmişte “Kanal İstanbul soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir” diyen Bahçeli, geçen günlerde yaptığı açıklamada “Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir” ifadesini kullandı. Bahçeli’nin 8 yıl sonra yaptığı açıklamadaki aksi görüş, özellikle muhalefet tarafından eleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP’li Büyükataman da Bahçeli’nin ve partisinin “çizgisinden hiç sapmadığı” görüşünü içeren yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada özetle şunlar ifade edildi:

Milliyetçi Hareket Partisinin ve Sayın Genel Başkanı’nın siyasi çizgisinde en ufak bir sapma, eğilme, bükülme, yalpalama, yan çizme söz konusu değildir. Çizgimiz, daima millî menfaatler doğrultusundadır. Dün de bugün de ne milletin faydasına olmayan bir yerde bulunduk ne de milletin faydasına olmayan bir eylemin altında imzamız vardır.

Önceki açıklamalarında olduğu gibi basına yönelik eleştiriler getiren Ataman, şöyle devam etti:

Milliyetçi Hareket Partisi; 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle hortlayan ve biz boğmadan bu teşebbüsünden vazgeçmeyecek olan “Şark Meselesi” canavarıyla büyük Türk milletinin desteği arkasında olduğu müddetçe tek başına kalsa dahi mücadele edecektir. Bu uğurda gazete süsü verilmiş kâğıt parçalarında, haber sitesi görünümlü fitne yuvalarında yuvalanan; ederi 1 dolar olan kalem uşaklarının yazdıkları, çizdikleri ile ilgilenmemekteyiz. Hele sosyal medyayı kara propagandalarının mecrası hâline getiren ve “Türkiye gündemi”ni belirlediklerini zanneden “trol” ve “troliçe”ler kendileri çalıp kendileri oynamaktadır.

Meral Akşener’in danışmanlarından Yeniçağ yazarı Murat İde’ye yönelik açıklamada şöyle denildi:

 “Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum.” diyen ve açıklamaları çarpıtmak üzerine kurulu gazetecilik anlayışına sahip yabancı “ide”lere “Yorulmazsın, usanmazsın.” demiyoruz, “Sen utanmazsın, sen arlanmazsın.” diyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU