Eminönü’nde iş yerinin altında 55 metrelik tünel kazan kişi gözaltında: Toprakları nereye götürmüşler onu da bilmiyoruz

Tünelin ucu başka bir dükkanın deposundan çıktı

Fotoğraf: AA Arşivi

Eminönü’nde bir kişi 3 ay önce kiraladığı iş yerinden 55 metre uzunluğunda tünel kazdı.

Kazdığı tünelin başka bir iş yerinin deposundan çıkması sonucu fark edilmesi üzerine gözaltına alınan kişi, dükkanın depo kısmını genişletmek için tadilat yaptığını iddia etti.

Kazdıkları tünel Uzun Çarşı Caddesi'nde bulunan askeri malzeme satan bir iş yerinin deposuna çıktı. Tüneli fark eden iş yeri çalışanları durumu polis ekiplerine haber verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay yerine gelen polis ekipleri, Mehmet Ercan P.'yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Mehmet Ercan P., emniyetteki ilk ifadesinde kiraladığı dükkanın depo kısmını genişletmek için tadilat yaptığını iddia etti. Öte yandan kazılan tünel ise kameralar tarafından görüntülendi.

 

AW884908_01.jpg
Dükkandaki tünel. Fotoğraf: İHA

 
“Hiç haberimiz yok, toprakları nereye götürmüşler onu da bilmiyoruz”

 Tünelin kazıldığı sokakta iş yeri bulunan Hüseyin Kılınç olaya dair şunları anlattı:

Arkadaş kendileriyle ortak iş yapmak için burayı veriyor. Verdikten sonra gazeteyi seriyorlar, kapatıyorlar. Diyor ki içeriyi yapacağım diyorlar. Sonra bir arkadaş duyuyor ki, buradan askeri malzeme satan yerden çıkmışlar. Buranın altı cami, caminin yanından direk malzemecinin oraya çıkıyorlar. Hiç haberimiz yok, toprakları nereye götürmüşler onu da bilmiyoruz. Bir aydır dükkan gelmiyorlardı. Çocuk ortak iş yapacaklar diye vermişler. 1,5 aydır hep boş, sürekli olarak burası böyle kapalıydı. Malzemecinin karısı namaz kılıyormuş, sonra bir bakıyor ki, aşağıda matkaplar çalışıyor, bir uyanıyor ki, adamın oradan çıkmışlar. Yılların esnafı Ercan dediğimiz, normal bir insan değil, kaliteli bir çocuk. Ama ortak olacağı insanları demek ki tanıyamamış.

Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU