Fehmi Koru: AK Parti’nin gözlerden saklayamadığı telaş niye?

Koru: AK Parti’nin şimdiki yönetimi, kendi geçmişini unutmuş, benzer bir medya ambargosuyla yeni partilerin önünün kesilebileceği hesabıyla hareket ediyor

Fotoğraf: AA

Gazeteci yazar Fehmi Koru, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiyi yazdı.

Gelecek Partisi’nin medyada AK Parti’nin ilk zamanlarında olduğu gibi medyada yer almadığını belirten Koru, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bugün yeni kurulan ve kurulacak partilere yöneltilen türden eleştiriler, 2001’de ilk ortaya çıktığında AK Parti için de söz konusu edilmişti. O zaman da şimdiki gibi tek sesli bir medya düzeni vardı ve ona rağmen AK Parti kurulmasından kısa süre sonra tek başına iktidara gelebildi.

Medyada kendisine yer verilmeyen görüş ve düşünceler, böyle yapıldığı için yok olmuyor, tam tersine merak güdüsü insanları farklı kanallardan haber edinme yollarına itiyor.

“İlk ortaya çıktığında sadece bir TV kanalı ve bir buçuk gazete desteğiyle iktidar olabildi AK Parti” diyen Koru, şu görüşlerini dile getirdi:

Aynı AK Parti’nin şimdiki yönetimi, kendi geçmişini unutmuş, benzer bir medya ambargosuyla yeni partilerin önünün kesilebileceği hesabıyla hareket ediyor.

Ne bileyim, belki de onların hesabı doğrudur.

Gözlerden saklayamadıkları bu kadar telaş niye öyleyse?

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU