Soylu gazetecileri eleştirdi: Her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı radyo programında, siyasetçilerin hata yapma lüksünün olduğu ancak gazetecilerin bu lükse sahip olmadıkları fikrini savundu

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir radyo programında, araştırmacı gazeteciliğin neredeyse bittiğini söyledi ve "Şimdi dönüp her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum" dedi.

Radyo D'de Adem Metan'ın sunduğu Adem Metan Show programına konuk olan Soylu, bazı gazetecilerin ideolojik olarak koptuğunu ve doğruyu görmediğini savunarak, "Biz ne dersek diyelim bizi yok hükmünde görüyorlar. Biz onları ikna edemeyiz. Onlarla uğraşmam ama yazdıklarını okurum. Nasıl psikolojide olduklarını bilmem gerek" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazetecinin hata yapma lüksü olmadığını ve gazetecilik mesleğini en çok eleştiren siyasetçi olduğunu ifade eden Soylu, "Bizim hata yapma lüksümüz vardır ama gazetecinin yoktur. Bir gazeteci bir iki kere hata yaparsa affedilir. Basın mensupları artık çok rahatlar. Bir dönemin gazetecileri çok emek verirdi." diye konuştu.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün Kadıköy'de kadınların yaptığı Las Tesis eylemine polis müdahalesi nedeniyle kendisini eleştirdiğini ifade eden Soylu, Özkök'e bir mektup yazdığını da söyledi. 

Soylu, Özkök'e yazdığı mektupla ilgili şunları söyledi:

Ertuğrul Özkök bir yazı yazdı. Ben de ona bir mektup yazdım. Eksik bilgiler vardı ben de o eksik bilgileri nezaketli bir şekilde söyledim.

Beni eleştiriyor, eleştirdiği yer de şurası: 'Siz Kadıköy'de dans eden kadınlara müdahaleyi savunuyorsunuz' diyor. Ben dans edenlere niye müdahale edeyim. Ama beni bağışlayın, dans eden kadınlar devlete tecavüzcü, polise tecavüzcü, hakime tecavüzcü, katil derse biz neyi çözebiliriz? Diyor ki, 'Sistem bunu çözemez.' Peki sistem çözemez de ne çözer? Türkiye, kadına şiddet konusunda Avrupa Birliği'nin yasalarıyla başabaş gidiyor. Uzun zamandan beri bunu Türkiye yürütüyor.

​Soylu ayrıca, program sırasında Aşık Mahzuni Şerif'in de seslendirdiği Merdo türküsüne de eşlik etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU