Kadıköy’deki “Las Tesis” eyleminde gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı

Kadıköy'de Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu ''Las Tesis" eylemin gözaltına alınan kadınlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Fotoğraf: AA

Şilili kadınların, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için düzenlediği ve dünyaya yayılan performansı “Las Tesis”in İstanbul Kadıköy’de gerçekleştirilmesinin ardından gözaltına alınan 7 kadın serbest bırakıldı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun, kararı sosyal medya hesabından paylaştı.

Torun, "Arkadaşlarımız adli kontrolle serbest. Yalnız şunu bilmemiz lazım: Aslında yine cezalandırıldık. Haftada bir imza, insan özgürlüğüne konulan ağır bir tedbirdir. Tüm bunlar zaten hiç yaşanmaması gerekirdi. Bunu hiç unutmayalım ve mücadelemize daha güçlü devam edelim" yazdı.

 

Ne olmuştu?

Kadın Meclisleri'nin çağrısıyla, İstanbul Kadıköy'deki iskelede buluşan kadınlar, şiddet olaylarında öldürülen hemcinslerinin isimlerini anarak yürüyüş yapmıştı.

Grup daha sonra Şilili kadınların danslı protestosu “Las Tesis”in benzerini sergilemişti.

kadıköy las tesis protestosu AA (2).jpg
Fotoğraf: AA

 

İstanbul Valiliği, eyleme müdahale edildiğini ve 7 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Las Tesis nedir?

Şili’deki feminist kolektif Las Tesis, 25 Kasım’da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde kadın cinayetleri, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto edip dans gösterisi sergilemişti.

kadıköy las tesis protestosu AA (1).jpg
Fotoğraf: AA

 

Dünyada ses getiren performansın benzeri, Fransa ve İspanya gibi ülkelerde gerçekleştirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU