İçişleri Bakanı Soylu’dan Kadıköy’de polisin müdahale ettiği eylem hakkında açıklama: Burada marjinal gruplar vardı; bu grupların dertleri devleti erozyona uğratmak

Kadıköy’de kadına karşı şiddeti protesto için düzenlenen eylemde 7 kişi gözaltına alındı, İstanbul Valiliği, “Konusu suç oluşturan sloganlara devam edildiğini” iddia ederken birçok kadın örgütü yaşananlara tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Şili’deki kadınların dünyaya yayılan danslı prostestosu "Las Tesis"in benzerini İstanbul Kadıköy'de gerçekleştiren kadınlara polisin müdahalesine tepki sürüyor.

Kadın girişimleri ve örgütleri, kadına karşı şiddeti protesto etmek için düzenlenen eyleme yönelik polis müdahalesine ve gözaltılara tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarı Hande Fırat, tepkilerin ardından “Başka ülkelerde söylenen, Spotify’da bile en çok dinlenenler arasında yer alan, sosyal medyada fenomen haline gelen, kadına karşı şiddette bir simgeye dönen o sözlere, o sözleri söyleyen kadınlara müdahaleye ne gerek vardı?” sorusunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltti.

Soylu, Fırat’a verdiği yanıtta kadınların polisin yüzüne bakıp ‘katil, tecavüzcü’ dediğini iddia ederek, “Hiçbir devlet buna müsaade etmez. Yüzlerce eylem oluyor, insanlar söyleyeceklerini söylüyor. Burada marjinal gruplar vardı. Bu grupların dertleri ne kadın cinayetleri ne de kadına karşı şiddet” dedi.

“Dertleri devleti erezyona uğratmak”

Kadınların eylemini “Devleti erozyona uğratmak” olarak niteleyen Soylu, “Oysa bu hepimizin meselesi. Meseleyi marjinalleştirmemek lazım. Buradan meseleyi marjinal hale getirip insanları kutuplaştırmak çok yanlış olur. Çözüm üretecek olan sistemdir, sistem erozyona uğratılmamalı” ifadesini kullandı.

İstanbul'da kadına karşı şiddeti protesto için düzenlenen eylemde yedi kişinin gözaltına alındı.  İstanbul Valiliği’nin yazılı açıklamasında “Konusu suç oluşturan sloganlara devam etmeleri üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kadın Grubu tarafından polis marifetiyle alan boşaltılmaya çalışılmıştır” denildi.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU