Britanyalı bakan: Rusya’yla ilişkili belgeler seçime dair müdahale endişesi uyandırdı

Britanyalı bakan, geçen hafta Jeremy Corbyn’in açıkladığı ABD-Birleşik Krallık ticaret anlaşmasına yönelik belgelerin Rusya’nın bilgi kirliliği kampanyasıyla ilişkili olduğunu söyledi

Bahsi geçen belgeleri Corbyn geçen hafta basın toplantısında açıklamıştı (Reuters)

Birleşik Krallık’ın (BK) Kültür, Medya ve Spor Bakanı Nicky Morgan bugün yaptığı açıklamada, geçen hafta İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in açıkladığı ABD-BK ticaret anlaşmasına yönelik belgelerin Rusya’nın daha önce gerçekleştirdiği bir bilgi kirliliği kampanyasıyla bağlantılı olduğunu ve bunun da Rusya’nın haftaya gerçekleştirilecek seçimlere müdahale etmeye çalıştığının göstergesi olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn geçen hafta gerçekleştirdiği basın toplantısında Muhafazakarların ülkenin Ulusal Sağlık Sistemi’ni (NHS), Brexit sonrasında yapılması planlanan anlaşmada Washington’a satmayı planladığını söylemişti. NHS, 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde partilerin yürüttüğü kampanyaların önemli bir parçası. 

Sosyal medya sitesi Reddit’in cuma günü yaptığı açıklamada belgelerin Rusya’dan yayıldığını söylemesi Moskova’nın Birleşik Krallık’ın seçimlerine müdahale etme isteğine yönelik kaygıları körüklemişti. 

Nicky Morgan konuya dair, “Bu konular hakkında bilgisi olduğu anlaşılan kişilerce o internet sitesine konulanlardan, bunun  bir çeşit müdahalenin tüm özelliklerini taşıdığını anlıyorum. Eğer durum böyleyse, bu fazlasıyla ciddi” dedi. 

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’sa daha önce birçok kez ABD’yle yürütülen görüşmelerde Ulusal Sağlık Hizmeti’nin (NHS) pazarlık konusu yapıldığına dair iddiaları reddetmişti.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU