13 yaşındaki Suriyeli çocuğu kaçırıp istismarda bulunan şahıs hakkında 56,5 yıla kadar hapis istendi

Sanık C.Ç., V. ile sevgili olduklarını, mağdurun ailesinin izniyle evlendiklerini, düğün yaptıktan sonra 4-5 defa cinsel birliktelik yaşadıklarını ve bu birlikteliğin V.'nin rızasıyla gerçekleştiğini ileri sürdü

Fotoğraf: Pixabay

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 13 yaşındaki Suriyeli kız çocuğunu kaçırıp istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan C.Ç. hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık, 35 yaşındaki C.Ç.'nin 56.5 yıla kadar hapsini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen Kurban Bayramı'nda 13 yaşındaki V.'yi tehdit ederek kaçırdığı ileri sürülen C.Ç. 17 Ekim'de tutuklanmıştı. İstismara uğrayan V., pedagog eşliğinde verdiği ifadede şunları söylemişti:

Anne babam dışarı çıkınca, gelip kapıyı çaldı. Ben korktum. 'Kim o' dedim, kapıyı açtım. 'Benimle gelmezsen seni de aileni de bitireceğim' dedi. Beni merdivenlerden aşağı atıp, arabaya bindirdi,  Bayrampaşa'ya götürdü. İmam nikahı kıydı. Ancak nikah kıyan imam değildi, onun bir akrabasıydı. 'Hayır dersen seni öldüreceğim' dedi, ben 'evet' demek zorunda kaldım. Adam zorla o gelinliği bana giydirdi. Ben 'giymek istemiyorum' dedim, beni dövdü. 

Sanığa göre istismar değil evlilik

Sanık C.Ç. ise, V. ile sevgili olduklarını, mağdurun ailesinin izniyle evlendiklerini, düğün yaptıktan sonra 4-5 defa cinsel birliktelik yaşadıklarını ve bu birlikteliğin V.'nin rızasıyla gerçekleştiğini ileri sürdü.

İddianamede, suçun ikrarı, genital muayene raporu, tanık beyanları ve mesaj çıktıları gibi hususlar deliller arasında gösterildi.

4 suç, 11 sevk maddesi

22 Kasım'da hazırlanarak İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, sanık C.Ç.'nin "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarını işlediği gerekçesiyle 11 ayrı sevk maddesinden cezalandırlması istendi.

23 Ocak 2020'de hakim karşısına çıkacak sanık C.Ç. iddianameye göre 56 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilir.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU