Eski AK Parti Milletvekili Ocaktan: Babacan genel başkan olarak sahaya indiğinde, bugün konuştuklarımız teori olarak kalacak

Ocaktan kitlelerin güçlü bir motivasyon gücüne sahip olduğunu söyledi

Fotoğraf: AFP

Eski AK Parti Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, parti kurma hazırlığında olan eski bakan Ali Babacan’ın sahaya inmesiyle bugünkü yorumların teori olarak kalacağını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “Kimse Ali Babacan’dan Demirelvari bir çıkış, ya da Tayyip Erdoğan gibi kitleleri ‘beka’ üzerinden motive eden volümü yüksek bir siyasi üslup beklemiyor. Ama siyasi lider dediğin de kitlelerin önüne düşüp bir umut rüzgarı estirebilmelidir...” yorumunu hatırlatan Ocaktan, “Elbette bu yaklaşımdaki haklılık payını inkar etmek mümkün değildir. Ancak unutmayalım ki, Ali Babacan henüz partisini bile kurmuş değildir. Dolayısıyla sahaya inmeden bazı şeyleri test etmenin imkanı yoktur” ifadesini kullandı.

191341-507010238.jpg

(Eski AK Parti Bursa Milletvekili ve  Karar yazarı Mehmet Ocaktan)

“Babacan yarın bir genel başkan olarak sahaya indiğinde, bugün konuştuğumuz pek çok şey bir teori olarak kalacak” diyen Ocaktan, “Türkiye nasıl bir Ali Babacan istiyor” başlıklı yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

Kitlelerin teveccühü o siyasi partiyi de, liderini de teorinin ötesine taşıyacak güçlü bir motivasyon gücüne sahiptir.

Ocaktan “Toplumun beklentilerine en çok cevap veren ise ekonomist Ali Babacan’dır” ifadesini kullanarak şu tespiti yaptı:

Toplumun her gün yaşadığı en büyük problem ekonomidir, doğal olarak biraz nefes alabilmek için bir umut ışığı beklemektedirler.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU