Fehmi Koru: Ülkemiz Ali Babacan ve kadrosuna hazır mı?

Koru: Etrafa bakıyorum ve bu umuda her zamandan daha fazla muhtaç olduğumuzu iliklerime kadar hissediyorum

Fotoğraf: AA

Gazeteci yazar Fehmi Koru, yeni parti çalışmalarını sürdüren ve dün akşam Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Ali Babacan’a destek verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ali Babacan’ın programda kimseyi suçlamadan Türkiye’nin meselelerini ele aldığını ve umutsuzluk zincirini kırmaya çalıştığını söyleyen Koru, kişisel bloguna yazdığı yazıda özetle şunları söyledi:

Son yıllarda çoğunu unuttuğumuz temel ilke ve değerler bunlar ve onları yeni bir partiye vücut vermek için yola çıkan bir siyaset adamının ağzından günümüzde yeniden duymak önemliydi.

Yanlışlıklarda değil doğrularda ‘örnek’ olabilmek önemli çünkü.

Bunun mümkün olduğunu Ali Babacan’ın “Bunlar bir ara bizde yapılabildi” cümlesi hatırlattı; aynı cümle yeniden aynı değerlerin kabulüyle geçmişte olanın günümüzde bir kez daha tekrarlanabileceğini de düşündürdü. O değerlerde ısrarcı olunduğunda ekonominin de yolunda gittiği, ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin içine düştüğü 2008 ekonomik krizinin bize dokunmadan geçtiği, bugünün ekonomik sıkıntılarının ise kötü yönetişimden kaynaklandığı gözümün önünde canlanıverdi.

Ali Babacan “Yeniden olabilir” diyor.

Etrafa bakıyorum ve bu umuda her zamandan daha fazla muhtaç olduğumuzu iliklerime kadar hissediyorum. Hep kendime sorduğum “Neden?” sorusunun cevabını da dün akşamki programı izlerken almış bulunuyorum.

Şimdi zihnimde en başta paylaştığım o soru var: Acaba ülkemiz Ali Babacan üslubunda bir siyaset adamına ve onunla el ele veren kadrosunun izleyeceği çözüm odaklı bir siyasete hazır mı?

Göreceğiz.

Independent Türkçe, fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU