Avukata, yazdığı dilekçe nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret davası

Dava, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nün ihbarıyla açıldı

Fotoğraf: AA

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava açılan ve ceza verilen müvekkili hakkındaki kararı temyiz eden avukat Özgür Urfa'nın, dilekçesinde yer alan ifadeler nedeniyle hakkında cumhurbaşkanına hakaret davası açıldı.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nün ihbarıyla açılan davada, bakanlığın Ceza İşleri Genel Müdürlüğü onay verdi. Davaya gerekçe olarak, Urfa'nın dilekçesinde kullandığı şu ifadeler gösterildi:

Yaşanan bütün hukuksuzlukların ve yolsuzlukların sorumlusu konumunda olan AKP Genel Başkanı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk operasyonunda ortaya çıkan kayıtlarında milyonlarca TL'yi nasıl sıfırladığı, kirli para ilişkileri ve bir çok yolsuzluk ilişkisi içinde olduğu ortaya çıkmıştır. Sanıklar yaşanan bu yolsuzluklara karşı demokratik tepkilerini göstermişlerdir. Eylemlerde kullanılan dövizlerin, içerisinde hırsızlık temasının olması, hayatın olağan akışına uygun ve anlık tepkisel reflekstir

Ankara'da 2018 yılında açılan davayla ilgili verilen yetkisizlik kararı, İstanbul'a gönderildi. İstanbul'da da yetkisizlik kararı verilmesinin ardından dosya Yargıtay'a taşındı ve Yargıtay'dan yetkinin İstanbul'da olduğu kararı çıktı.

Yargıtay kararının ardından açılan davanın ilk duruşması 3 Aralık'ta İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU