Bloomberg: Unicredit, Yapı Kredi’deki yüzde 10’dan daha az hissesini satacak

Unicredit CEO'sunun "Yapı Kredi'nden çok memnunuz" açıklamasından bir gün sonra, İtalyan bankacılık devinin 13 yıldır ortağı olduğu Yapı Kredi'deki hisselerinin yüzde 10'dan daha azını satacağı iddia edildi

Fotoğraf: AFP
 

Hafta başından bu yana gündemdeki yerini koruyan "Unicredit'in Yapı Kredi'deki hisselerini satacak" iddialarında yeni bir gelişme yaşandı. 

Bloomberg News'un konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre İtalyan bankacılık devi, ilk etapta yüzde 10'dan daha az hissesini satmayı planlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde ayrıca, Unicredit'in, Koç Holding ile birlikte yarı yarıya ortak olduğu Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin ortadan kaldırılmasıyla, doğrudan hisse sahibi olacağı yönünde anlaşıldığına yer verildi. 

Mevcut durumda Unicredit, Yapı Kredi'nin dolaylı olarak hissedarı. Zira, Koç Finansal Hizmetler A.Ş., Yapı Kredi'nin yüzde 82'sine sahip. Unicredit'in ise Koç Finansal Hizmetler'de yüzde 50 payı var. Kalan pay da Koç Holding'e ait. 

Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin ortadan kalkmasıyla Unicredit, Yapı Kredi'de yüzde 41 doğrudan hisseye sahip olacak. İstediği zaman, diğer tarafa danışmadan üçüncü tarafa hisse satışı yapabilecek.

Bloomberg'in haberinde ayrıca bu yüzde 10'a varan hisseyi almaları için Koç Holding'e teklif götürüleceği belirtildi. Koç, hisse alımını kabul etmezse Unicredit, üçüncü bir tarafa satış planı hazırlayacak. 

Kaynakların aktardığına göre  Unicredit, kalan hisselerini de sonradan satabilir. 

Ne olmuştu? 

Unicredit’in Yapı Kredi’den çıkacağı yönündeki haberlerin ardından Koç Holding bir açıklama yapmış, görüşmelerin sürdüğünü ancak çoğunluk hisseye sahip olmayacaklarını söylemişti. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Holding’in portföyünde yer alan şirketlerin, hissedarlık alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmelerin her zaman olduğu hatırlatılmıştı.  

Dün Milano'da katıldığı bir etkinlikte konuşan Unicredit CEO’su Jean Pierre Mustier ise Yapı Kredi’nin performansından çok memnun olduklarını söylemiş, “Bizim grubumuz içinde en gelişmişlerden biri” ifadelerini kullanmıştı.      

Unicredit, 2006’da Yapı Kredi'yi kontrol eden Koç Finansal Hizmetler A.Ş.’ye yüzde 50 oranında ortak olmuştu. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU