YouTube zararlı ‘meydan okuma’ videolarını yasakladı

Gözlerini kapatarak araba kullanmaya çalışanlardan dövme yapanlara Youtube’daki ‘meydan okuma’ videoları tehlike sinyali vermeye başladı

İnternetin en büyük video platformu, tehlikeli ve duygusal açıdan rahatsız edici kamera şakalarının ve "meydan okumaların" yer aldığı videoların yayınlanmasına artık izin vermeyecek.

YouTube, bu tür videoların yaralanma ve hatta ölümle sonuçlanması sonrası bu adımı atma kararı aldı. YouTube, bu tür videoların, yayın politikalarına ters olduğunu açıkladı.

YouTube’da son aylarda ölümle sonuçlanan çok fazla video paylaşıldı. Bunlardan biri tabancadan atılan bir kurşundan sakınmak için ansiklopedi kullanan adamın ölümü olmuştu.  

Bir diğeri ise yardım toplamak için üzerine buzlu su kovası döken insanların başlattığı meydan okumaydı.

Meydan okuma videoları özellikle, Netflix’in rekor kıran Bird Box filmi sonrası sosyal medyada oldukça popülerleşti.

 

 

Filmde karakterler, görüldükleri takdirde insanların kendilerini öldürmesine neden olan şeytani varlıklara karşı korunmak için göz bağları takmak ve bir nehirde seyahat etmek zorunda kalıyor.

Akımdan etkilenen çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, filmdeki gibi gözlerini bağlayarak günlük rutinlerine devam etmeye çalışıyor. 

Geçtiğimiz yıl ABD’de “deterjan yeme” videoları artınca, YouTube halkı bilinçlendirme kampanyası başlatılmıştı.

Platformunu düzgün politikalar çerçevesinde düzenlemediğine dair çok fazla eleştiri alan YouTube, video içeriklerini tehlikeli videolardan arındırmak için çocuk psikologlarıyla çalıştığını duyurmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Netflix de popülerleşen meydan okuma akımı ile beraber bir ‘uyarı’ yapmak zorunda kalmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU