Çalışanıyla ilişki yaşayan McDonald’s CEO’su işten çıkarıldı

İngiliz iş adamı, McDonald's için çalışmaya 1993’te başlamıştı

(Reuters)

McDonald’s yönetim kurulu, şirketin 4 yıldır görev yapan CEO’su Steve Easterbrook’u işten çıkardı.

Acil bir toplantının ardından pazar günü yapılan açıklamada kurulun, şirket politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Easterbrook’un görevine son verdiği belirtildi.

Kurul, Easterbrook’un şirket prensiplerini çiğneyerek kötü bir karar aldığına hükmederken, 52 yaşındaki iş adamı da şirketin yönetim kurulundaki koltuğundan da feragat etti.

Şirket çalışanlarına yolladığı e-postada ilişkiyi doğrulayan ve hata yaptığını söyleyen Easterbrook, “Şirketin değerleri göz önüne alındığında yönetim kuruluyla aynı fikirdeyim: Ayrılma zamanım geldi" diye yazdı.

Easterbrook’un yerine şirketin ABD’deki başkanı Chris Kempczinski atandı. 51 yaşındaki Kempczinski ayrıca, yönetim kuruluna da alındı.

Haziran 2018’de Intel Corp’un CEO’su Brian Krzanich da benzer bir olayda istifa etmişti. Yapılan soruşturmanın ardından Krzanich’ın şirket politikasını çiğnediği ve çalışanlardan biriyle rızaya dayalı bir ilişki kurduğu ortaya çıkmıştı.

Easterbrook McDonald's için çalışmaya 1993’te başlamıştı. 2011’de Pizza Express’e geçmiş, ardından da Asya yemekleri zinciri Wagamama'ya gitmişti. 2013’te McDonald's'a dönen İngiliz iş adamı, 2015’te şirketin CEO’su olmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU