CHP Grup Başkanvekili Özkoç: Bugün Bağdadi ölmüş, yarın bir başkası çıkacak

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, ABD’nin ‘Bağdadi öldürüldü’ açıklaması hakkında, “Bu figüranlar gider ama arkasında duranlar savaşa ve kana doymayan insanlardır” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, eski milletvekili Coşkun Karagözoğlu için TBMM'de düzenlenen cenaze törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD’nin IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğüne dair açıklamasını değerlendiren Özkoç, şu ifadeleri kullandı:

Bu figüranlar gider ama arkasında duranlar savaşa ve kana doymayan insanlardır. Aslında onların istedikleri kendi çıkarlarıdır, kendi beklentileridir. O yüzden bizim gibi, 'Yurtta barış, cihanda barış' diyen ülkelerin duruşunun çok daha farklı olması gerekiyor. O ortama, o çamura, o çukura düşmemek gerekiyor. Maalesef biz Suriye ve Arap dünyasında yine bizzat cumhurbaşkanının ifadesiyle o projenin eş başkanlığına varıncaya kadar o çamurun içerisine girdik. Türkiye'nin her tarafına o çamuru bulaştırdık. Bugün Bağdadi ölmüş, dün El Kaide lideri bin Ladin ölmüş, yarın bir başkası çıkacak. Önemli olan onlar değil, önemli olan Türkiye'nin, ülkesi ve milleti adına duruşudur. Bizim bu duruşu sergilememiz, 'Yurtta ve cihanda barış' ilkesini her seferinde uygulamamız gerekiyor.

Dünyada itibarımızı sarsmıştır

Özkoç, Trump’ın Barış Pınarı Harekatı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektuba ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

Burada hakaretin muhatabı cumhurbaşkanlığının nezdinde Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı zedelenmiştir. Cumhurbaşkanının yerinde ve zamanında davranmayışı, maalesef ABD Başkanı Trump'ın gözünde, dünyada bizim itibarımızı sarsmıştır. Biz bunu en baştan itibaren söyledik; bu tavır doğru değildir. Bundan sonra yapılacakların çok da önemi yoktur.

Türkiye’nin 'terör örgütü' olarak kabul ettiği çatı yapısını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri SDG yöneticilerinden Mazlum Kobani için ise, "Bu isimlerin hiçbir anlamı yok. Bu isimler bugün vardır, yarın yoktur. Bizim gördüğümüz bir tek şey vardır; emperyalistler doymuyorlar. Ülkemizin, bir kurtuluş savaşı ile kurulan cumhuriyetimizin kendine özgü bir duruşu olması lazım" ifadelerini kullandı.

Millet cumhuriyetine sahip çıkacaktır

İktidarın cumhuriyeti değersizleştirmek için uğraştığını ileri süren Özkoç, "Cumhuriyet resepsiyonunu iptal etmek, bunu da sarayın içerisine çekmek ve orada kendisinin ayağına herkesi getirtmek, sokaklarda ve Türkiye'de çocuklarımızın hep birlikte kutlayacağı bir bayram havasından çıkartmak, bir protokole dönüştürmek, tam da onların amaçlarına hizmet ettiklerini gösteriyor. Bu Cumhuriyet'in sahibi kişiler değildir, milletimizdir. Milletimiz kendi cumhuriyetine sahip çıkacaktır" diye konuştu.

Özko, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirisi hakkında bir soruya ise, ‘Bahçeli'yi ciddiye almadıklarını’ söyleyerek yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU